Головна » 2017 » Березень » 17 » 2017 РІК - РІК УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ 1917-1921 РОКІВ
15:54
2017 РІК - РІК УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ 1917-1921 РОКІВ

2017 РІК - РІК УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ 1917-1921 РОКІВ

2017 рік - Рік Української революції 1917 - 1921 років. З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України га військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу, визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки, їх значення для відновлення незалежності у 1991 році, утвердження історичної єдності земель, консолідації суспільства, зміцнення міжнародного авторитету України та у зв’язку зі 100-річчям подій Української революції 1917 - 1921 років Президент України П.Порошенко 22 січня 2016 року проголосив 2017 рік Роком Української революції 1917-1921 років


Нариси історії Української революції 1917-1921 років. У 2 кн. Книга 2. - К: Наукова думка, 2012. - 464ст. 

У книзі розповідається про особливий період в модерні історії України, в ході якого були реалізовані перші в ХХст. Українські державотворчі проекти: Українська Народна Республіка, Українська Держава, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Соціалістична Радянська Республіка. Розкриваються соціальні, політичні та культурні аспекти революційного часу. Нариси узагальнюють великий історіографічний доробок сучасних українських істориків, які займаються вивченням української революції.

 

 

 

 


Мазепа І. Україна в огні й бурі революції 1917-1921: частина 1, 2, 3.- Мюнхен: Прометей, 1950 - 1952. - 674с.

До книги ввійшли перша частина та розділ з другої частини спогадів видатного українського державного, громадського та політичного діяча про революційні події в Україні в 1917-1921 роках.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Савченко В. Павло Скоропадський - останній гетьман України / Худож.-Оформлювачі Б.П.Бублик, В.А.Мурликін.- Харків: Фоліо, 2008.-380с.

Книга відомого історика В.Савченка присвячена Павлу Скоропадському, останньому гетьману України, діяльність якого повязана з бурхливими подіями епохи Громадянської війни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Нагаєвський І. Історія Української держави ХХ ст.: - К.: Укр. письменник, 1993.-413ст.

Книга висвітлює події в Україні часів Центральної Ради, Гетьманату, Директорії (1917-1921 роки).Автор розгортає картину боротьби за державність України в усій її складності і суперечливості. Думка автора полягає в тому, що Україна могла стати незалежною державою ще тоді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 історія України/ Відп. ред. Ю.Сливка; керівник авт.кол. Ю.Зайцев.- Вид.3-тє, перероб. і доп. - Львів:Світ, 2002.-520с.

Видання відтворює історію України від найдавніших часів до початку ХХІ століття. Істотно доповнене та допрацьоване з урахуванням новітніх досягнень української зарубіжної історичної науки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Губарєв В. Історія України: Універсальний ілюстрований довідник.- Донецьк: ТОВ ВКФ "БАО", 2008.-576с.

Ілюстрований довідник з історії України познайомить з основними історичними термінами й поняттями, біографіями видатних діячів вітчизняної історії, її найважливішими подіями і явищами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Новий довідник: Історія України.-К.: ТОВ "КАЗКА", 2005. - 736с.

"Новий довідник: Історія України" подає інформацію з історії нашої Вітчизни в обсязі шкільної програми, залучаючи при цьому чимало матеріалу. Завдяки стислому, зрозумілому текстові учні грунтовно і швидко опанують матеріал.

 

 

 

 

 

 

 


 Рогожа В. Запороги: роман - трилогія - Ч.І Петро Сагайдачний / В.Рогожа. - Київ: Саміт - книга, 2016.-392с.

У романі змальовані події, які відбувалися в XVIIст. на теренах Східної Європи і Туреччини. В основі події - боротьба народу України - Руси за свою державність під проводом легендарного українського гетьмана Петра Конашевича - Сагайдачного.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Рогожа В. Запороги: роман-трилогія. Ч.2. Богдан Хмельницький/ В.Рогожа. - К.: Саміт - книга, 2015.-568с.

Друга частина трилогії "Запороги" роман "Богдан Хмельницький", що пропонується на суд читачів, є історичним, сюжетним і позеційним продовженням роману "Петро Сагайдачний". Період історії Української держави, про який розповідається в романі, протягом століть, що минули з того часу, висвітлювався великою кількістю авторів як в історичному, так і в художньому жанрах. Роман, що пропонується читачеві, написаний з максимальним врахуванням історичних першоджерел.

 

 

 

 

 


Рогожа В. Запороги: Роман трилогія - Ч.3. Іван Мазепа/В.Рогожа. - Київ: Саміт книга, 2016.- 400с.

Роман "Іван Мазепа" є завершальним в історичній драмі "Запороги", трилогії про життя і боротьбу руського народу - нащадків племенів полян величної держави східної Європи ІХ-ХІІ століть- Київської Русі, Гетьманської держави окраїнних козаків Речі Посполитої. Роман трилогія - задуманий і написаний як переконливе свідчення багатовікової історії народу, сповненої трагічних кривавих змагань за свою незалежність.

 

 

 

 

 


   Журавльов Д.Мазепа: людина, політик, легенда/д.Журавльов.- Харків: Будинок друку, 2012. - 382с.

Іван Мазепа - одна з тих знакових постатей Української історії, життя та вчинки котрих і сьогодні викликають гарячі суперечки істориків. Політичний діяч, військовий, дипломат, меценат... То хто, з рештою такий Іван Степанович Мазепа?

 

 

 

 

 

 

 

 


 Палій О. 25 перемог України / О.Палій. - 3-тє вид.- К.: К.І.С., 2016. - 120с.

Книга Олександра Палія "25 перемог України" популярно викладає історичні події повязані з Україною, що справили найбільший вплив на світову, європейську та українську історію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Героїка трагедії Крут \ упоряд. В.І.Сергійчук. - Г39 К.: Україна, 2008. - 464с.

У спогадах учасників бою під Крутами, щовідбувся 29 січня 1918 року, роздумах сучасників поетичним і публіцистичним словом на тлі для нас трагічних суспільно-політичних воєнних подій осмислюється героїка подвигу юнаків України в імя своєї Вітчизни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Шаповал Ю. Верба І. Михайло Грушевський. - К.: Видавничий дім "Альтернативи", 2005.-352с.

Це перша в Україні спроба створити узагальнюючий біографічний нарис Українського політичного і державного діяча, визначного вченого Михайла Грушевського. На підставі праць попередників, мало відомих або недоступних раніше документів і матеріалів відтворено його складний життєвий шлях та науково-організаційну діяльність.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Переглядів: 680 | Додав: sashadjua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]