Головна » 2017 » Квітень » 26 » ДЕНЬ ПАМ"ЯТІ ГЕРОЇВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ АЕС
10:07
ДЕНЬ ПАМ"ЯТІ ГЕРОЇВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ АЕС

Пропустити Чорнобиль крізь серце

Через тисячу зим, через тисячу літ

Я до тебе вернусь, мій знекровлений краю.

Як осінній листок, припаду до землі,

Як підстрелена лань, на весь світ заволаю.

    26 квітня 1986 року… Ця дата надовго залишиться в памʼяті людства. Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою відліку в історії атомної енергетики, показала, наскільки небезпечна позбавлена контролю сила атома і як неймовірно важко вгамувати її.

      Чорнобиль – це невигойна рана, вічний біль нашої землі. Чорнобиль – це грізна пересторога всім державам і народам, усьому людству. Памʼятаймо: у нас спільна Земля і спільне небо. Зберегти її для прийдешніх поколінь – святий обов’язок всіх нині сущих.


 Михайло Загреба Пропусти Чорнобиль крізь себе./ Київ, ТОВ "Спалах", 2002 рік.- 120 с. іл. 

Ця фотокнига - данина памяті журналіста, ліквідатора, учасника історико-культурної експедиції Михайла Загреби. 

Захоплива розповідь про мальовничий древній поліський край, убитий радіацією, примушують читача поглянути на Чорнобильську катастрофу не тільки як на техногенну, але й під іншим кутом зору - гуманітарним, і замислитись над тим, що ми втратили в історичному, культурному, природничому та мистецькому значеннях.

 

 

 

 

 


 Ігор Костін Чорнобиль: сповідь репортера: [Книга - альбом]. - Київ: Мистецтво, 2002.-320с.:іл.- Укр., текст і рез. англ.

Книга-альбом приголомшує правдивою і щирою розповіддю про найстрашнішу техногенну катастрофу ХХ століття та її жахливі наслідки. Своїми відвертими фотодокументами автор засвідчує безприкладний героїзм, громадянську мужність і християнське милосердя людей, які врятували планету від загибелі.

 

 

 

 

 

 

 

 


Під полиновою здорею: Фотонарис про історію та культуру Чорнобильського Полісся/ фото: М.Загреби, М.Глушка, с.Гвоздевич та ін.; Упоряд.: Є.Аристов, Р.Омеляшко. - Київ, "АртЕк", 1996.- 160с.:іл.

Фотонарис про історію та культуру Чорнобильського Полісся.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Чорнобиль. Дні випробуваннь: Книга свідчень / Упоряд В.Шкода.- Київ: Рад. письменник, 1987. - 470 с.

Ця книга - збірник документальних, публіцистичних і художніх творів письменників і журналістів, котрі розповідають про те, як спільно, натхненний "чуттям єдиної родини", долав наш народ тяжкі наслідки аварії на ЧАЕС, мужньо і самовіддано боровся з грізними силами атома.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Яворівський В. Марія з полином у кінці століття: Роман. - Київ: Дніпро, 1987.-191с.

Герої роману - велика родина Мировичів доля яких тісно повязана з Чорнобильською катастрофою. На чолі роду стоїть мати Марія, крізь душу якої проходять всі головні лінії драми. Довкола неї, як довкола острова надії і віри, збирається потерпіла родина, щоб наперекір усьому - жити, продовжувати рід Мировичів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Іллеш А.В. Пральников А.Є. Репортаж з Чорнобиля: Записки очевидців. Коментарі. Роздуми. - М.: Думка, 1987.  157с.

Книга розповідає про аварію на 4 енергоблоці Чорнобильської АЕС, про ліквідацію її наслідків. Основою книги стали репортажі журналістів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Вірина Л. Тієї вогнянної ночі: Чорнобильська оповідь / Післяслово В.Бердова. - Київ: молодь, 1989.-192с.:фотоіл.

У книжці розповідається про лейтинанта пожежної частини Володимира Правика, якому за подвиг під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС посмертно надано звання героя Радянського союзу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Чорнобиль поруч [Фотоальбом].-Київ: Дніпро. ТОВ "Новий друк", 2000.-198с.:іл.

Фотоальбом поділено на розділи: ейфорія, катастрофа, подолання, пустка, память. В яких друкуються фотосвітлини Чорнобильської катастрофи.

Переглядів: 692 | Додав: sashadjua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]