Головна » 2016 » Червень » 10 » ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА ДО 75-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ І. МИКОЛАЙЧУКА
11:41
ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА ДО 75-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ І. МИКОЛАЙЧУКА

"Шляхами білого птаха"

до 75-річчя від Дня народження актора,

режисера,  заслуженого артиста України

Івана Миколайчука

     "Я не знаю більш національного  народного генія...  До цього це був Довженко", - Казав про Івана Миколайчука великий Параджанов.

 

 

 

 


Антонюк-Гаврощук Євдокія Шляхами Білого Птаха / Є.Антощук-Гаврищук. - Чернівці: Букрек, 2011. - 16с.:іл.

Подорож шляхами Білого Птаха - мистецькою долею Івана Миколайчука, дарує вдумливе осягнення таланту людяності й краси, мудрості і неперебудності українського народу, що вийшов у доісторичні часи на обшири світу пізнання і збереження істини з пращі віків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Брюховецька, Лариса Іван Миколайчук. - К,: Видавничий дім "КМ Академія"; 2004. - 272 с.: іл.

Ця книжка - перший документальний життєпис українського кіноактора, сценариста і режисера Івана Миколайчука. У ній простежується його творчість у хронологічній послідовності, дається аналіз його акторських, сценарних та режисерських робіт. Вибудувана за етапами його творчості й видами кінематографічної діяльності. Книжка подає велику кількість фактів, окреслює мистецький контекст, розкриває причини переслідувань митця владою, визначає його внесок в мистецтво кіно.

 

 

 

 

 

 

 


Буковина: історичний нарис. - Чернівці: Зелена Буковина, 1998. - 416 ст.

У пропонованій колективній праці дається систематизований виклад історії Буковини і Хотинщини, Чернівецької області з найдавніших часів до наших днів. Зокрема висвітлюються питання і національно-культурного розвитку у складі різних держав та творчість сучасних митців. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Видатні діячі культури та мистецтв Буковини: бібліографічний довідник.- Чернівці: Книги - ХХІ, 2010.- Вип. 1.- 312с.

Бібліографічний довідник містить біографічні відомості та літературу про видатних діячів культури та мистецтв Буковини, відзначених почесними державними нагородами (1946-2009).

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Іван Миколайчук: бібліографічний покажчик.- Чернівці, 2011.- 104с.

Бібліографічний покажчик містить інформацію про українського кіноактора, сценариста і режисера, заслуженого артиста України, лауреата Національної премії України ім. Шевченка, буковинці Івана Миколайчука.

 

 

 

 

 

 

 

 


Іван Миколайчук: Магія любові: фотоальбом/упорядник- М.Є.Миколайчук.- К.:ТОВ "Редакція журналу"Міжнародний туризм", 2011р.-176с.:іл.

у цьому виданні постать всесвітньо відомого українського актора, сценариста й кінорежисера Івана Миколайчука оживає у світлинах, спогадах друзів, колег і соратників, а також рядках, написаних самим Іваном. Книжка-альбом представляє найбагатшу добірку фото незабутнього митця, котрий став символом цілого покоління.

 

 

 

 

 


Михайловський В.І. Між страхом і любовю. Проза. Чернівці: Буковина: Видавничий дім "Букрек", 2006.-564с., іл.

Книга Володимира Михайловського Між страхом і любов’ю" - це щиросердечні карби українського літопису, своєрідний сплав художньої прози і публіцистики про день учорашній і нинішній з глибокими роздумами над прожитим, над вищими чинниками людської моралі. На сторінках книги читач зустрінеться з багатогранною кагортою людей не тільки цікавих, але й з незвичними долями.

 

 

 

 

 

 


Михайловський В.І. на зламі. Роздуми про близьке й дороге/ вступна стаття та редагування Б.І.Мельничука.- Чернівці: Букрек, 2010.- 408с., іл.

Книга Володимира Михайловського "На зламі" - це спроба автора осмислити гіркі віхи української історії через людей, події і факти. На сторінках книги читач зустрінеться з людьми цікавих доль, і тими, хто обдарований талантом, у віддзеркаленні сердець яких ви побачите живу совість і добродійство що навстіж відкрите для нас. Автор привертає увагу читача до глибин дволикості, тихої зради і до людської чесності та мужності, вірності й ніжності, побратимства і кривди, добросусідства й уміння берегти свій рід...

 

 

 

 

 

 


М.Поляк Буковини пишний цвіт. Чернівці: Петрович і Петрівна, 2011.-240с.

Книжка Михайла Поляка - "Буковини пишний цвіт" - данина землякам які працювали і працюють на цій благодатній, означеній добрими янголами любові, віри, мистецтва та науки, землі. Від славного Лукяна Кобилиці, всеохоплюючого Юрія Федьковича, царівни духу Ольги Кобилянської до білого птаха поезії сумною ознакою нашої кінематографії Івана Миколайчука аж до сьогочасних митців, які тримають рівень української ментальності попід небесами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Поляк М.П. Кіцманщина. Її минуле і сучасне. Чернівці: Петрович і Петрівна, 2013.-560с.8іл.

В пропонованому виданні вміщено історико-географічні відомості про район, про людей, творчість яких повязана з Кіцманщиною.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Северинюк Тамара Артемівна Дотик Безсмертника. Поезії. Сторінки щоденників, "Золоті Литаври", 2003р.-320с.

"Дотик безсмертника" - книга про непроминуще. Роздуми автора над вічним - щлях людини від себе до світу і від світу до себе. На цьому шляхові - знахідки, втрати, любов і зло; жорстокість, милосердя, розуміння і конфронтації; відданість і зрада, намарність надій і немарність віри...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Сто знаменитых людей Украины/худож.-оформитель Л.Д. Киркач-Осипова.- Харьков: Фолио, 2005.-511с.

Украина дала миру немало ярких и интересных личностей. И сто героев этой книги- лишь малая толика из их числа. Авторы старались представить в ней наиболее видные фигуры прошлого и современного, которые своими трудами и талантом прославили страну, повлияли на ход ее истории.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Хто є хто на Буковині/ Автор-упорядник Болгов В.В.-"Поліграфкнига", 2006.-188с.

Книга "Хто є хто на Буковині" відкриває Україні та світові чимало нових, яскравих імен тих наших краян, які своєю самовідданою працею, жертовним служінням українському народові примножують славу Буковинської землі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Яровий Михайло Благословенна Богом Кіцманщина.-Чернівці:Золоті Литаври, 2004р.-95с.

Кіцманщина - чарівний, щедрий на врожаї і таланти куточок України. Де така багата в своєму розмаїтті і привабі природа, потужна економіка ірозвинута соціальна сфера. Де із сивих давен мешкають працьовиті, добрі душею, гостинні люди, котрі залюблені в свій рідний край, мають дивовижно насичену і славну історію, самобутні традиції, звичаї і обряди, подарували світові ціле гроно визначних особистостей серед яких Іван Миколайчук.

Переглядів: 784 | Додав: sashadjua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]