Головна » 2016 » Вересень » 28 » ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА
15:28
ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА

Михайло Грушевський - фундатор Української незалежної держави

віртуальна виставка до 150-тої річниці від дня народження

     Михайло Грушевський - Людина енциклопедичних знань і непересічного таланту. Його життєвий доробок - багатюща скарбниця знань для будівничих незалежної України.

 

 


Грушевський М.С. Твори: У 50 т. / Редкол.: П.Сохань, Я.Дашкевич, І.Гирич та ін.; Голов. ред. П.Сохань. - Львів: Світ, 2002 - . Т.1: Серія"Суспільно-політичні твори(1894-1907)". - 2002. - 592с.

Цим томом започатковується видання творів видатного історика і громадсько-політичного діяча МИхайла Грушевського. У першому томі вміщено статті історіософського характеру, які визначили напрям і діяльність національно-визвольного руху наприкінці XIX - на початку ХХ ст., а також публіцистику вченого 1894 - 1907 років.

 


Грушевський М. Ілюстрована історія України з додатками та доповненнями/Укладачі Й.Й.Брояк, В.Ф.Верстюк.-Донецьк: ТОВ ВКФ "БАО", 2008.-736.:іл.

Видання в цілому зображує становлення і розвиток народу, економіки, культури та державності України. Багато місця відведено українсько-російським та українсько - польським звязкам, козацтву та козацькій республіці. 

 

 


Грушевський М.С. Історія України-Руси: В 11т., 12 кн./Редкол.:П.С.Сохань та ін. - Київ: Наук. думка, 1991 - Т.1. - 1991. - 736с.

У першому томі висвітлюється соціально-економічні, політичні і культурні процеси, що відбувалися на території України з найдавніших часів до початку ХІ ст.

 

 

 

 

 


Грушевський М.С. Історія України - Руси: В 11т., 12 кн./Редкол.:П.С.Сохань та ін. - Київ: Наук. думка, 1993 - Т.3. - 1993. - 596с.

У третьому томі висвітлюються історія Галичини та Волині від утворення тут держави князя Романа Мстиславовича до загарбання значної частини території Польським королівством, а також становище Наддніпрянщини за умов панування золотоординських ханів.

 

 

 


Грушевський М.С. Історія України, приладжена до програми вищих початкових шкіл і нищих класів шкіл середніх/ Упор. А.Ф. Трубайчук. - Київ: Либідь, 1991. - 228с.

Книга є ретельно відредагованим і, за словами автора приладженим для учнів і початківців виданням "Ілюстрованої історії України". Вона повністю відповідає концепції вченого, в основу якої покладено не діяння князів і царів, а суспільно-політичний лад, культуру, етнографію, правові засади - все те, що створює долю народу.

 


Грушевський М.С. Предок: із белетристичної спадщини/[упоряд.,післяслово та приміт. С.І.Білоконя; Упоряд. фотоіл. А.П. Демиденка]; Худож. І.М.Гаврилюк. - Київ: Веселка, 1990.- 247с. іл.

Книгу "Предок" складають найяскравіші твори з художньої спадщини видатного вітчизняного історика і вченого, одного з найбільших поборників української духовності М.Грушевського.

 

 

 


Грушевський Михайло Хто такі українці і чого вони хочуть. - Київ: Т-во "Знання" України, 1991. - 240с.

У книзі Михайла Грушевського "Хто такі українці і чого вони хочуть" знайдемо майже всі найболючіші питання нашого сьогодення.

 

 

 

 

 

 


Юрій Шаповал, Ігор Верба Михайло Грушевський.- Київ: Видавничий дім "Альтернативи", 2005. - с.352;іл.

Це перша в Україні спроба створити узагальнюючий біографічний нарис українського політичного і державного діяча, визначного вченого Михайла Грушевського. На підставі праць попередників, маловідомих або недоступних раніше документів і матеріалів відтворено його складний життєвий шлях, наукову та науково-організаційну діяльність. Життєпис М. Грушевського подається у контексті суспільно - політичних подій, сучасником яких він був.

Категорія: КРАЄЗНАВЧА СВІТЛИЦЯ | Переглядів: 609 | Додав: sashadjua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]