Головна » 2020 » Лютий » 24 » 21 ЛЮТОГО – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ
12:04
21 ЛЮТОГО – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

«ПРО МОВУ – ВДОМА, В ПОБУТІ, В ПІСНІ, В МОЛИТВІ ТА СОЦІУМІ»

   Мабуть,  багатьох турбує питання, яке нині перетворилось в дилему для кожного патріота нашої держави: «Чому українська мова в незалежній і вільній Україні, на превеликий жаль, є фактично другорядною?».

   Якщо послухати мову повсякденного життя в більшості міст України, то вона виявляється чомусь російською, або суржиком. Чому свідомість української нації не може сприйняти своєї рідної, справжньої мови?

   Протягом історії Україна опинялась під владою різних загарбницьких імперій: Великого Князівства Литовського, Речі Посполитої, Московії, Австро-Угорщини, Румунії, Радянського Союзу… І кожна, кожна з цих загарбницьких імперій намагалась будь-якими зусиллями винищувати усі ознаки самоідентифікації. 

  Можна зробити націю своїм рабом, однак, рано чи пізно кожна нація усвідомить потребу обрати власний шлях розвитку, а мова – є головним чинником цього пізнання.

   Збереження та примноження української мови є важливим обов’язком  кожного із нас. Саме тому, 21 лютого – в Міжнародний день рідної мови, в читальному залі районної книгозбірні відбувся захід з такою влучною, промовистою назвою «Про мову – вдома, в побуті, в пісні, в молитві та соціумі», підготовлений спільно з районним осередком «Просвіта» та працівниками ЦРБ.

  На початку зібрання священнослужителі Православної Церкви України благословили захід, а далі кожен із запрошених високоповажних гостей висловлював свою думку щодо збереження та відродження рідної української мови в усіх сферах повсякденного життя наших громадян.

  Привертала увагу яскраво оформлена книжкова виставка, яку підготували напередодні саме до цього дійства «Рідна мова – Божа благодать».

   Учні шкіл міста  гарно підготували та провели і флешмоб, присвячений дню мови, і музичні вітання про нашу рідну мелодійну українську мову.

   Запрошуємо переглянути фото-миттєвості заходу, які подаємо нижче.


Переглядів: 278 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]