Головна » Архів матеріалів

"СУЗІР'Я ВІЧНОГО Й СВЯТОГО – БІБЛІОТЕКА НА ЗЕМЛІ"

   Народна мудрість говорить: «На Землі є три головні цінності: це хліб, щоб народ завжди був здоровий і сильний; жінка, щоб не обірвалася  нитка життя; книга, щоб не перервався зв'язок часів». Адже доля книг невідривна від долі людей.

   Урочистий захід з нагоди Всеукраїнскього дня бібліотек відбувся в інформаційно-методичному відділі ЦРБ. ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Додав: sashadjua | Дата: 02.10.2015

 ЦІННІСТЬ БІБЛІОТЕК В НИНІШНІХ УМОВАХ

   Бібліотека… Що таке бібліотека в нинішніх умовах кризи?.. Яку місію вона  виконує?.. І взагалі – чи потрібні вони нині???

   Криза в українському суспільстві зачепила усі, без винятку, сфери суспільного життя і торкнулося кожного громадянина і мешканця нашої держави.

   На разі ми відчуваємо характерні ознаки економічної, соціальної, організаційної, психологічної кризи, ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: sashadjua | Дата: 29.09.2015

"УКРАЇНО МОЯ, УКРАЇНО, Я ДЛЯ ТЕБЕ НА СВІТІ ЖИВУ"

    З нагоди 24-ї річниці Дня Незалежності України працівниками Заставнівської ЦРБ була оформлена книжково-ілюстративна виставка на тему "Україно моя, Україно, я для тебе на світі живу".

  Також були презентовані вишиванки від Погорілівських майстринь, які вражають  своєю яскравістю та дивовижним орнаментуванням.   Зарошуємо всіх відвідати виставку Заставнівської світлиці ЦРБ, яка є продовженням творчої акції «Моя село – моя святиня». ... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: sashadjua | Дата: 26.08.2015

ГАПТОВАНИЙ ДИВОЦВІТ ВІД ПОГОРІЛІВСЬКИХ МАЙСТРИНЬ

     Заставнівська світлиця Центральної районної бібліотеки гостинно зустрічає всіх, хто любить народне мистецтво, хто цікавиться історією краю, його талановитими людьми. Вона є справжньою колискою мистецтва вишивки.

    Це дивовижне орнаментування потребує від його творців великого таланту, безкорисливої праці, надзвичайної терпеливості, творчих пошуків і філософського сприйняття світу. Саме такими є Погорілівські майстрині, роботи яких презентуються в центральній районній бібліотеці. 

    Зарошуємо всіх відвідати виставку, яка є продовженням творчої акції «Моя село – моя святиня». ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: sashadjua | Дата: 12.08.2015

ЛІТЕРАТУРНИЙ ЕКСКУРС "ПОЕЗІЯ ЇЇ ЗІГРІЄ ДУШУ"

   З нагоди 75-річчя від дня народження української письменниці і поетеси Тамари Севернюк, в приміщенні читального залу Заставнівської ЦРБ був проведений літературний екскурс по творчості письменниці «Поезія її зігріє душу» та оформлена книжково-ілюстративна виставка «Їх імена  - окраса краю».

   Пропонуємо Вашій увазі декілька фотографій з виставки, які подані нижче. ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: sashadjua | Дата: 24.07.2015

ЗУСТРІЧ З ПРАЦІВНИКАМИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

  Працівники управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі, завітавши до ЦРБ, провели зустріч-обговорення з бібліотекарями. Розповіли про наміри Уряду України здійснити комплексну реформу системи пенсійного забезпечення в нашій державі. Головною метою реформи стане розбудова багаторівневої, багатокомпонентної пенсійної системи, що в свою чергу дозволить виплачувати пенсії з трьох різних джерел. ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Додав: sashadjua | Дата: 20.07.2015

"ВИДАТНІ ПОСТАТІ В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ"

    У читальному залі Заставнівської ЦРБ оформлена книжково-ілюстративна виставка "Видатні постаті в історії України", з нагоди 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького (1865 - 1944) — Митрополита Галицького та Архієпископа Львівського — предстоятеля Української греко-католицької церкви.

  Пропонуємо Вам переглянути декілька фотографій даної виставки, які подані нижче. ... Читати далі »

Переглядів: 392 | Додав: sashadjua | Дата: 16.07.2015

"ЗВИЧАЇ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ"

    З нагоди свят літнього циклу, а саме свята Івана Купала, в приміщенні читального залу Заставнівської ЦРБ була оформлена книжкова виставка «Звичаї українського народу».

   У православному календарі це одне з найбільших свят в ім’я Різдва святого Івана Предтечі і Хрестителя Господня (7 липня). ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: sashadjua | Дата: 07.07.2015

    «КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ – ОБЕРІГ ДЕРЖАВНОСТІ»

   «Конституція України - оберіг державності» - під такою назвою відбулася година інформації біля виставки в читальному залі ЦРБ.

   Для кожного із нас, як і для суспільства у цілому – Конституція  є основним Законом, який створений для людей і на благо людей. 28 червня 1996 року Верховна Рада України  прийняла Конституцію України.

   Безперечно, сам факт прийняття Конституції України  не вирішує усіх сьогоденних проблем України, проте, маємо добрий грунт  для розбудови України як держави. ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Додав: sashadjua | Дата: 26.06.2015

"УКЛІН ЖИВИМ - ЗАГИБЛИМ СЛАВА"

    Пам’ять чорного літа навіки з нами. На світанку 22 червня 1941 року почалася війна. Український запис того літа – пейзаж диму і втрат, пейзаж покинутого дому.

    Дедалі менше залишається тих, хто пережив той день. Але в пам’яті поколінь він залишається днем, коли XX століття назавжди переламалося навпіл…

    Велика Вітчизняна війна стала найбільшим збройним зіткненням  в історії людства. ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Додав: sashadjua | Дата: 22.06.2015

« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 51 52 »