Головна » Архів матеріалів

Шановні ветерани!

 

Дорогі визволителі, шановні ветерани Великої Вітчизняної війни !

Від усього серця вітаємо Вас з річницею Великої Перемоги.

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів ... Читати далі »

Переглядів: 495 | Додав: sashadjua | Дата: 09.05.2014

ЗАСІДАННЯ КЛУБУ "ЗОЛОТИЙ ВІК"

Щороку весною ми святкуємо ряд свят - День Перемоги, День Матері, День Сім'ї. Усі ці події взаємопов'язані - мир, милосердя, життя, родина.

З нагоди цих свят разом з клубом "Золотий вік", з ветеранами Великої Вітчизняної війни, з матерями відбулося свято у Заставнівській ЦРБ.

Всіх присутніх з святами привітали директор ЦРБ Стасюк Л.М., зав. методичним відділом ЦРБ Процюк В.В.. Ведуча Запаранюк М.І. наголосила, що у граніті, у бронзі, у серцях живе і ... Читати далі »

Переглядів: 486 | Додав: sashadjua | Дата: 08.05.2014

ВІРА ЗЦІЛИТЬ НАШІ ДУШІ

У районній бібліотеці в «Заставнівській світлиці» - духовне царство! Саме згадкою про відродження духовності, людських сподівань і почуттів тут вирішили поліпшити настрій. Вдалося!

Нова експозиція сповнена радості та добра, особливого піднесення, яке може надати Євангельська тема визволення людини від рабства гріха. ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Додав: sashadjua | Дата: 07.05.2014

СПІВЕЦЬ УКРАЇНСЬКОЇ ГЕРОЇКИ 

Вечір вшанування пам’яті з нагоди дня народження Миколи Івановича Івасюка.

У квітні, в ці щирі, лагідні, погожі дні вся світова спільнота відзначала день народження великого сина землі буковинської, художника зі світовим ім’ям Миколи Івановича Івасюка, який народився, зростав, закінчив школу в нашому рідному місті Заставна. Саме тому, працівниками районної бібліотеки спільно з районним осередком «Просвіта» був проведений вечір-пам’яті великого митця нашого краю та вручено обласну премію імені Івасюка митцям району. ... Читати далі »

Переглядів: 714 | Додав: sashadjua | Дата: 05.05.2014

ПИСАНКОВА УКРАЇНА

Коли люди ще не вміли ні писати, ні читати, вони намагалися передавати інформацію за допомогою значків-символів, які підглядали у природи. Перші наскельні малюнки в так званих "ведмежих печерах" (стрімкі фігури бізонів, оленів, мамонтів, коней, носорогів, лосів) відомі з часів неандертальців, більш як за 40 тисяч років тому.

Минали часи, змінювались люди, але символічні позна­чення залишилися, переселившись на рушники, килими, керамічний посуд, вироби з дерева та металу, писанки. ... Читати далі »

Переглядів: 756 | Додав: sashadjua | Дата: 30.04.2014

ЧОРНОБИЛЬ - НЕПРОСТИМИЙ БІЛЬ

26 квітня відзначаємо найтрагічнішу дату в сучасній історії нашого народу, бо 28 років тому, саме в цей день, сталася страшна подія – вибух атомного реактора на Чорнобильській АЕС.

З нагоди цієї трагедії працівниками Заставнівської ЦРБ була проведена година-реквієм «Гріх непростимий: Чорнобиль» з учнями Заставнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Чорнобиль – це рана, з якою Україні доведеться жити ще багато років. Із кожним днем все далі й далі відходять у минуле Чорнобильські події. ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: sashadjua | Дата: 25.04.2014

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

У цей благословенний час дозвольте щиро привітати Вас зі святом світлого Христового Воскресіння!!!

Святий Великдень несе нам довгоочікувану радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, поселяє спокій у серцях, укріпляє віру та живить душу. ... Читати далі »

Переглядів: 488 | Додав: sashadjua | Дата: 18.04.2014

Урок духовного відродження «Віра зцілить наші душі»

Після свята Вербної неділі починається останній тиждень Великого посту, кожний день якого має свою назву, свої традиції, обряди та звичаї, які усі разом приведуть нас до світлого свята – Воскресіння Господнього.

Саме про останній тиждень Великого посту, про кожен день зокрема і йшла мова на зустрічі духовного відродження «Віра зцілить наші душі», яка відбулась в читальному залі Заставнівської ЦРБ. ... Читати далі »

Переглядів: 469 | Додав: sashadjua | Дата: 15.04.2014

Свою Україну любіть,

Любіть її... Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

Т.Шевченко

В рамках святкування 200-річчя від дня народження геніального пророка, працівники відділу обслуговування ЦРБ проводять низку заходів з учнями Заставнівської ЗОШ І-ІІІст. Була проведена літературна година "Оживає Шевченкове слово на барвистих, як світ рушниках". Бібліотечні працівники провели прес-огляд журналів "Дивосвіт", "Дім і Сім'я" та "Дивослово" під назвою "Велетень у царстві людської культури". ... Читати далі »

Переглядів: 503 | Додав: sashadjua | Дата: 09.04.2014

ВИСТАВКА РОБІТ РУКОТВОРНИХ ДИВ СЕЛА ЮРКІВЦІ

"Заставнівська світлиця" районної центральної бібліотеки черговий раз гостинно запросила поціновувачів прекрасного на перегляд рукотворних див. На цей раз представлено виставку робіт с.Юрківці. Сільський бібліотекар Марія Молодик знає чи не кожного жителя села, їхні уподобання та захоплення.

Саме Закдяки їй відвідувачі мають змогу переглянути виши ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Додав: sashadjua | Дата: 03.04.2014

« 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 51 52 »