Головна » 2019 » Березень » 20 » БЕРЕЗНЕВІ БУДНІ БІБЛІОТЕК РАЙОНУ
17:24
БЕРЕЗНЕВІ БУДНІ БІБЛІОТЕК РАЙОНУ

ВИСТАВКА-ПЕРСОНАЛІЯ

«НАРОД ШАНУЄ ПАМ'ЯТЬ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ»

   В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмирущою славою і любов’ю. Таким самородком в українців є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського духу.

  У духовному житті українського народу весняна пора щорічно пов’язана з Шевченківськими святами. Цей рік особливий – 9 березня виповнюється 205 років від дня народження Тараса Григоровича (1814-1861).

   Цій знаменній даті і присвячена книжкова виставка-персоналія «Народ шанує пам'ять Великого Кобзаря», яка розгорнута в секторі періодичних видань відділу обслуговування користувачів с.Хрещатик (бібліотекар Костенко М.С.). Вона складається з таких розділів:

   - «Геній віри й любові».

   - «Тернистими шляхами долі».

   - «Т. Шевченко в колі друзів».

   - «Грані таланту Великого Кобзаря».

   - «Сучасне шевченкознавство».

   - «Вічний, як народ».

  Так, Т.Г.Шевченко – український пророк. Але читаючи біографічні дослідження, спогади про нього, з приємним подивом усвідомлюєш, що це був цілком земний, людяний, простий чоловік. Любив дітей, кохав вродливих небуденних жінок, не цурався компанійського товариства. Був повнокровною, нормальною людиною, яка тільки й здатна на справжні вчинки, епохальні духовні осяяння і відкриття.
Все йде, все минає… Та залишається пам’ять, добра слава.

   В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета Т.Г.Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя, – писав поет, – становить частину історії моєї Батьківщини».

Переглядів: 327 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]