Головна » 2018 » Жовтень » 30 » БУКОВИНСЬКОМУ ВІЧЕ – 100 РОКІВ
11:50
БУКОВИНСЬКОМУ ВІЧЕ – 100 РОКІВ

1918-2018

   Історія – це пам’ять людського суспільства, його свідомість і совість, засіб самоочищення , виховання прийдешніх поколінь.

   І є в історії буковинського краю дата, про яку ми з вами повинні завжди пам’ятати:   третього листопада Буковина відзначатиме 100-річчя Буковинського віча.  Буковинське віче знаменне тим, що вперше буковинці проголосили ухвалу: «Віче бажає прилучення австрійської часті української землі до України».

   Готуючись до відзначення ювілейної дати, працівники районної книгозбірні підготували розгорнуту книжково-ілюстративну виставку в читальному залі «Буковинському віче – 100». Видали пам’ятку-екскурс в історію «Витоки української державності на теренах Черніецької області» (до 100-річчя Буковинського віче). Спільно з учнями Заставнівської гімназії, головою районного осередку «Просвіта» напередодні проведемо флешмоб на біля пам’ятника Т.Г.Шевченка та в установах міста «Хочемо до України!».

   Також на фасаді Центральної районної бібліотеки буде встановлена меморіальна дошка з нагоди ювілейної й пам’ятної дати – 100-річчя Буковинського віча.

   Про все це буде проінформовано на нашому сайті.

   Фотосвітлини додаються.


   

Переглядів: 355 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]