Головна » 2018 » Травень » 18 » ДЕНЬ ВИШИВАНКИ
14:15
ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Світлини родинного альбому

    Віддавна з незапам’ятних часів

Красою невмирущого надбання,

Немов зворушливий народний спів

Дійшло до нас мистецтво вишивання.

   День вишиванки свято присвячене українській національній культурі і традиціям. В цей день прийнято масово одягати вишиванку на роботу, навчання чи просто прогулянку.

     Для українців вишиванка – це символ благополуччя і любові в сім’ї, а свято вишиванки символізує національну єдність нашого народу.

    Традиція прикрашати одяг вишивкою в Україні з’явилась досить давно. Одним з підтверджень цього є пам’ятні, давні фото світлини.

      В цей день краєзнавча кімната «Заставнівська світлиця» районної бібліотеки презентувала фотоподорож в історію вишивки «Світлини родинного альбому». Роботи невідомих майстрів. Однак усі вони стали фото літописцями свого часу, зберігши для історії воістину безцінні скарби. Всі світлини є національним скарбом. Окремі доросли до рівня унікальних науково-пізнавальних першоджерел. Вони віддзеркалюють побут наших предків, зупинені миттєвості їхньої праці та відпочинку, а також нашу неповторну Буковинську вишивку.

    Споглядаючи ці світлини – які були представлені в день вишивки на вулиці, біля ЦРБ, доходимо висновку, що споконвіку на Заставнівщині цінувались і цінуються вишиванки.

Переглядів: 395 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]