Головна » 2013 » Червень » 5 » ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ
11:37
ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ
ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Ось вже літо до нас завітало
Все квітує цвіте навкруги.
Колоситись  пшениця почала
Наливаються соком  плоди...

Саме такої пори ми відзначаємо одне з найпрекрасніших свят  Міжнародний день захисту дітей.

Діти дзеркало будь-якої держави, вони її майбутнє: не буде дітей– не буде і держави. 

У різні епохи неоднаково дивилися на виховання і догляд за дітьми. Лише у XVII-XVIIIст.на дітей починають звертати увагу– шиють дитячий  одяг, створюють дитячі іграшки,пишуть дитячі книги,пісні та музику. У 1924 році у м.Женеві було прийнято Декларацію  прав дитини. Цього було недостаньо. У 1989 році всі  прогресивні країни світу, в тому числі й наша Україна, підписали  Конвенцію прав дитини. Кожна країна доклала немало зусиль до вироблення 54-х статей Конвенції, а ініціатором цієї справи був громадянин Польщі юрист,професор Адам Лопатка. Конвенція надала нашому суспільству можливість підтвердити любов до своїх дітей не лише на словах але й реальними справами. 

Ознайомитися з правами дитини змогли учні пришкільного табору Заставнівської ЗОШ  I-IIІ ступенів та  Заставнівської Гімназії 1 червня  в Заставнівській бібліотеці для дітей.  На цікавому, змістовному масовому заході під назвою «Веселимося, граємося, літечко  вітаємо» ведучі Гніда Олеся та Ревуцька Наталка розповіли про походження свята. Про літо, про право на і’мя, на життя, на освіту розповіли діти в своїх віршах  Гуцол С., Поліщук А., Лазоренко Н., Кушнір С., Нинчук М., Шевчук К.,  Нагірний Ю., Пазюк М., Штефюк О.

Бібліотекар Одовійчук О.М. разом з дітьми грали в ігри «Це класно» та «Казкову лотерею». Цікаві і повчальні були розігрування ситуацій у виконанні Романської Насті та Пилипчанської Олени, Сливко Насті та Гуцол Насті. 

Про свої права та свої обов’язки діти могли прочитати в книгах, які були представлені на книжковій виставці «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти». На закінчення свята дітей пригостили солодощами.

Діти демонстрували свої таланти: танцювали, співали. 

Довго не вщухав  дитячий сміх в бібліотеці.

Вчителі:  Ільніцька Т.В., Стасюк Г.Б., Онищенко Г.Г. – вчителі пришкільних таборів Заставнівської ЗОШ  I-IІI ступенів та Заставнівської Гімназії.

Фотографії можна переглянути в фотоальбомах сайту


                                                                                                 
Переглядів: 656 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]