Головна » 2019 » Січень » 17 » ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ ТА ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ
11:37
ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ ТА ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

«НАША УКРАЇНА – СОБОРНА ТА ЄДИНА»

(100 років Соборності України)

   Лунає пісня солов’їна

   І вітер віє степовий.

   Моя соборна Україна

   Знов зустрічає день новий.

     У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого — боротьба українського народу за соборність своїх земель.

   Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів.

   Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято — День Соборності України, і відзначають його щорічно згідно з Указом Президента.

  Крути і Злука… Як ці два слова близько розташувались у календарі, на відстані року 29 і 22 січня. Цей бій назавжди залишиться в історії не лише України, але й світу.

  Більше як 100 років відділяють нас від тих подій. Та вони живуть в душі українського народу, тривожать його серце, надихають наших сучасних воїнів на славні подвиги в ім’я української держави.

   Соборність – це символ.

   Символ боротьби за волю,

   Порозуміння між людьми…

   І часточка надії і віри у майбутнє.

   Віри в краще майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною.

  З нагоди 100-річчя проголошення Соборності України та Дня пам'яті героїв Крут у ЦРБ та всіх бібліотечних закладах району оформлено книжково-ілюстративні виставки та пройдуть загальносистемні масові заходи.

 


 

Переглядів: 417 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]