Головна » 2020 » Лютий » 12 » ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ
15:44
ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ

"ПАМ’ЯТЬ ГІРКА – ШАНА ВІЧНА"

      Сьогодні в скорботі схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час. Ми з вами вшановуємо пам’ять героїв різних історичних подій: Афганська війна та Революція Гідності.

Україно, молимось за пам’ять

Убієнних за волю синів

І за тих, що у душах запалять

Промінь світла, щоб край заяснів.

   Сьогодні ми закликаємо згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

   Історія вічна, і в пам’яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдатів і слізьми матерів.

   Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові й моральні уроки тієї ніким і нікому неоголошеної, героїчної і трагічної афганської війни.

   Ми не маємо права забути безсмертний солдатський подвиг живих і полеглих учасників бойових дій в Афганістані. Їх почуття обов’язку і вірність традиціям солдатського братства – гідний приклад  для виховання сучасної молоді.

   Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни – події, що звершилася на Майдані Гідності та її героїв – Небесну Сотню.

   Кожен народ має героїв, які віддали життя за його ліпшу долю. Ці люди жертвували собою по-різному. Небесна Сотня гинула за Україну з вірою, що своєю смертю вона воскрешає мертвих і тих, хто поліг за волю України колись, і тих, хто віддає життя тепер, і навіть тих, хто будучи живим ще ніколи не жив для добра своїх співвітчизників.  Небесна Сотня для нас буде безсмертною!

   Всі ми бажаємо одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо. Таке безмежне і високе! І щоб кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливій, квітучій країні – Україні, яку щиро любимо і якою безмежно пишаємося!

   Слава Україні!

   Герої не вмирають, доки ми пам’ятаємо про них.

   З нагоди пам’яті цих трагічних подій, у читальному залі ЦРБ оформлено виставку-спогад «Пам’ять гірка – шана вічна».

   Фотосвітлини додаються.


Переглядів: 287 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]