Головна » 2019 » Грудень » 3 » ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ
17:00
ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

"ЖИТТЯ ЗАРАДИ СВІТЛА І ДОБРА"

   Щороку уся світова спільнота відзначає 3 грудня Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошений Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1992 році. Перша Міжнародна організація людей з інвалідністю – це перша у світі успішна спроба об’єднати організації таких людей з 158 країн світу.

   11 років діє така організація і в нашому районі – Заставнівська районна організація Всеукраїнської організації людей з інвалідністю «Союз організації людей з інвалідністю в Україні».

   На превеликий жаль в Заставнівському районі є майже 4000 осіб з інвалідністю – сумна статистика. Районна організація на сьогоднішній день налічує 76 членів, в тому числі лежачих, 5-й рік поспіль районний осередок очолює Ніна Іванівна Онофрей.

   Стало доброю традицією щорічно проводити зустрічі людей з нелегкими долями у нашому краю. Участь у таких заходах постійно беруть керівники району, які щоденно переймаються проблемами найменш захищених верств населення, не чекаючи нічого взамін, бо творити добро – це їх покликання по життю та професійний обов’язок.

   От і цього разу на зустрічі витупили:
- Я.Є. Олексюк – начальник управління соціального захисту населення Заставнівської РДА;

- В.М. Липка – головний лікар Заставнівської ЦРЛ;

- В.І. Стасюк – начальник управління Пенсійного фонду в Україні в Заставнівському районі;

- Л.О. Семенюк – директор територіального центру соціального обслуговування;

- С.Т. Масловська – депутат Чернівецької обласної ради, голова районного осередку  «Просвіта»;

- Є.В. Пантелейчук – голова контрольно-ревізійної комісії обласної організації «Союз організацій людей з інвалідністю в Україні».

   Всі вони спілкувались з особами з інвалідністю, давали відповіді на питання, які виникали в присутніх в ході обговорення. 

   Нелегкі питання цього дня обговорювались в ході зустрічі, порушувались важкі, болючі теми, але вони повинні обговорюватись, повинні бути озвучені, їх повинні знати керівники.

   Найактивніших членів районного осередку нагородили почесними грамотами, які вручали Я. Є. Олексюк та Н. І.Онофрей. Кожен із присутніх отримав продуктові пакети, в придбанні яких посприяли: Оксана Шевчук (Заставна), Ганна Козарійчук (Репужинці), Галина Лікар (Вікно), адміністрація Юрковецької ОТГ, голова - Віталій Шафер.

   Музичні вітання дарували аматори району та новостворений аматорський художній колектив з Вікнянської ОТГ «Берегиня».

   Щирі слова вдячності адресували всім присутнім за те, що знайшли в собі сили і завітали на зустріч «Життя заради світла і добра», бажали здоров’я та добробуту і тим, хто не міг бути присутнім.

   Наприкінці зустрічі Ніна Іванівна подякувала за високу довіру та рекомендувала на свою посаду нового голову – Віру Соколову, кандидатуру якої всі дружньо підтримали, а Ніна Іванівна Онофрей залишається почесним головою районного осередку.

   До уваги всіх в літературно-мистецькій світлиці «Ліра», де відбувалось дійство, була розгорнута книжково-ілюстративна виставка «З любов’ю до свого, до рідного, святого», на якій представлені творчі здобутки наших літераторів; ведуча дійства, директор Заставнівської ЦБС – Л.Стасюк гостинно запрошувала всіх відвідувати книгозбірні  району й черпати позитив з друкованих видань.

   Фотосвітлини заходу додаються.


 

Переглядів: 268 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]