Головна » 2013 » Липень » 25 » ХРЕЩЕННЯ УКРАЇНИ-РУСИ
15:38
ХРЕЩЕННЯ УКРАЇНИ-РУСИ
ХРЕЩЕННЯ УКРАЇНИ-РУСИ
Спочатку було слово... Згодом з'явилась книга. А з часом - бібліотека. І в усі часи бібліотека була і залишається містком між друкованим словом і шанувальником книги. В різні періоди по-різному: як наукова зала, сповнена тиші чи як гамірний салон зустрічей книголюбів, але завжди відкрита до уподобань і потреб своїх читачів. Бібліотека пропонує значну кількість заходів, які висвітлюють суспільні, культурологічні теми, для відвідувачів різних категорій: як освітньо-виробничих, так і вікових.

Напередодні святкування 1025-річчя Хрещення України-Руси бібліотеки Заставнівської ЦБС, як осередки культурного й духовного збагачення особистості, враховуючи зростаючий попит по інформації з питань виникнення християнства, особливостей його розвитку в різні часи, сучасний стан однієї з 4 світових релігій пропонують до уваги краян книжково-ілюстративні виставки, розгорнуті тематичні полички «Велике і Величне», «Християнство крізь віки», «Хрещення України-Руси» та інші.

На виставкових полицях представлено різноманітні документи інформації для різних категорій читачів: від Біблії до наукових і науково-популярних видань та газетно-журнальних статей.

У бібліотеках району проводяться години духовності, бібліографічні огляди, перегляди літератури, експрес-інформації, літературні мандрівки, інформаційні години, присвячені цій визначній даті за такими темами: «Православ’я в Україні», «Епохальна подія в історія України», «1025-у вірі України-Руси», «Наші православні святині на теренах району», «В ім’я духовності, єдності Українського православ’я», «Становлення нової віри – 1025-річчя хрещення України-Руси».

Релігійні мотиви завжди були в полі уваги багатьох діячів культури, в творчості художників і письменників різних епох знаходимо численні приклади використання біблійних сюжетів. На виставках представлено ряд видань цієї тематики.

Історія нашого краю надзвичайно багата і цікава. І значна роль в її культурному і духовному розвитку пов’язана саме з розвитком релігії. Саме релігійні діячі просували на теренах краю писемність, освіченість, музичну культуру. Пригадаємо лише першого митрополита Буковини Євгена Гакмана, 220-у річницю з дня народження якого ми нещодавно відзначали.

Іконопис сприяв формуванню високого художнього смаку. А споруди буковинських храмів в значній кількості стали архітектурними шедеврами.

За матеріалами виставки «Християнство крізь віки», яка представлена в читальному залі центральної районної бібліотеки, можна скласти ряд туристичних маршрутів та змістовно провести вихідні: «Дерев’яні церкви Буковини», «Найдавніші церкви і історичні постаті», «Монастирі краю» і т.д.

Перерахувати все неможливо, тож варто пригадати народну мудрість: «Краще один раз побачити, ніж сім разів почути». Тож не баріться, заходьте до наших бібліотек.  




Переглядів: 821 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]