Головна » 2013 » Жовтень » 24 » ЛІТЕРАТУРНИЙ ЕКСКУРС ПО ТВОРЧОСТІ ЄВГЕНІЇ ЯРОШИНСЬКОЇ ТА ГНАТА ХОТКЕВИЧА
09:41
ЛІТЕРАТУРНИЙ ЕКСКУРС ПО ТВОРЧОСТІ ЄВГЕНІЇ ЯРОШИНСЬКОЇ ТА ГНАТА ХОТКЕВИЧА

ЛІТЕРАТУРНИЙ ЕКСКУРС ПО ТВОРЧОСТІ ЄВГЕНІЇ ЯРОШИНСЬКОЇ ТА ГНАТА ХОТКЕВИЧА


Наш мальовничий край здавна славиться літературними й мистецькими талантами. Він дав чимало поетів, прозаїків, живописців, скульптурів, композиторів, артистів. Та особливо багаті тут літературні традиції.

Коли дослідники говорять про українську літературу на Буковині, то мають на увазі здебільшого творчість Юрія Федьковича й Ольги Кобилянської, що є вершиною духовних здобутків буковинців у царині красного писемства. Та побіля названих тут видатних митців слова стоїть когорта менш відомих письменників, краща частина творчостів яких є цінним надбанням нашого народу. Маємо на увазі насамперед Євгенію Ярошинську – прозаїка, громадсько-культурного діяча, фольклориста, педагога.

В українській літературі початку ХХ століття постать Гната Хоткевича вельми цікава і самобутня. Прозаїк і драматург, критик і перекладач, композитор і дослідник мистецтва Гнат Хоткевич майже сорок років самовіддано працював на ниві рідної культури. Митець широких творчих інтересів, він збагатив своєю творчістю духовну скарбницю нашого народу, залишив тривкий слід у розвитку його культури, а надто літератури, де його талант виявився найповніше.

З нагоди 145-річчя з дня народження Є.Ярошинської і 136-річчя з дня народження Г.Хоткевича, працівниками ЦРБ перед учнями 10 класу Заставнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено літературний екскурс по творчості письменників. Учнями також було запропоновано огляд літератури.

Вони активно долучилися до обговорення творчості письменників і виявили неабияку зацікавленість творами митців.







 

Переглядів: 447 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]