Головна » 2013 » Травень » 29 » НАЙРІДНІШІ У СВІТІ ДЛЯ НАС МАТЕРІ (до Дня матері)
15:56
НАЙРІДНІШІ У СВІТІ ДЛЯ НАС МАТЕРІ (до Дня матері)
НАЙРІДНІШІ У СВІТІ ДЛЯ НАС МАТЕРІ
Я-жінка, Я-мати! 
Запалена Богом одвічна свіча. 
Я – все-таки сильна, 
Я – світ цей дивую 
Красивим дитям. 
Ганна Чубач  

Найперше слово, яке вимовляють діти майже в усіх країнах світу, - це слово «мама». І лише як вимовлено це святе й найрідніше слово, діти навчаються інших слів своєї рід­ної мови. Мати співає свої колискові пісні, сповнені найпотаємніших мрій та сподівань на краще, на щасливу долю рідної дитини. Вслухаємося в слова колискової пісні. Уявимо немовля, котре покліпує віями, а дрімота-сон ходить біля його вікон, заглядає у шибки, а там, на воротях, стоїть кіт у червоних чоботях. Він мурличе та кличе чарівника Оле-Лукойє, який приносить й роздає щасливі сни людям. Під спів маминої колискової виростають май­бутні поети і композитори, космонавти і вчені, просто мудрі і працьовиті люди. Кожна мати вчить свою дитину любити свій край - місце, де народився, рідну домівку, вулицю та доро­гих, близьких людей. А люди і рідний край - це вже вся наша Україна. 

Другий тиждень травня осяяний світлом материнської любові, добра, вічної надії. Українці повернулись до давньої традиції Свята матері.

До районної бібліотеки для дітей також завітала ця традиція, де в теплому колі зустрілися наші читачі на свято «Найрідніші у світі для нас матері». Кожен з учасників  розповів як вони звертаються до матусі, яке коротке слово-мама, але які надлюдські глибини скарбів містить воно! Читали чудові вірші на честь матері, які писали видатні письменники України. (Т.Шевченко, А.Малишко, А.Горчинський, В.Симоненко та ін.).

Ведуча Землюк Ганна Іванівна, розповіла про історію виникнення цього свята, що тепер нас щиро радує те, що ми повертаємось до добрих традицій і звичаїв. В цей день діти намагаються зробити приємне своїй матері, обдарувавши її квітами й подарунками. Діти поділилися своїми розповідями ,як вони святкують цей прекрасний день, які подарунки вони дарують своїм матусям. Під час проведення вікторини учасники ще раз підтвердили свої знання віршів, прислів’їв про маму.

По завершенню ведуча сказала, що хочеться вірити, що після цієї зустрічі ми станемо добрішими, розкриємо нашу душу і відчуємо красу навколишнього світу, людей, які нас оточують. Прославляємо жінку-матір, берегиню роду і народу!

Бібліотекар Галілей Л.В.
Фоторепортаж в альбомах сайту


Переглядів: 570 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]