Головна » 2020 » Листопад » 30 » Назарій Яремчук - співець Карпатського краю
14:25
Назарій Яремчук - співець Карпатського краю

«Я піснею вам серце зігріваю…»

Назарій Яремчук - співець Карпатського краю

...Він так співав,
Що посміхались гори...
Черемош сивочолий - молодів.
Мабуть, що янголи
Почули його в небі
Й собі забрали той
Величний спів !!!
                                      В. Фесюк

З нагоди 69-х роковин з дня народження Буковинського співака, народного артиста України працівниками Заставнівської ЦРБ оформлена книжкова поличка «Я піснею вам серце зігріваю…».

Народився Назарій Назарович Яремчук 30 листопада 1951 року в селі Рівня Вижницького району Чернівецької області в селянській родині четвертою дитиною.

Перше мистецьке визнання принесла пісня “Горянка” Л.Дутківського. За її виконання ансамбль “Смерічка” та її солісти Н.Яремчук та В.Зінкевич були удостоєні звання лауреатів Всесоюзного конкурсу “Алло, ми шукаємо таланти”.

У 1987 році Назарій Яремчуку було присвоєно звання народного артиста України.

Разом із своїми найближчими пісенними побратимами Назарій відзнятий у музичних стрічках “Червона рута”, “Співає “Смерічка”, “Стартує пісня”, “Ти плюс я – весна” та “Через 10 років”.

30 червня 1995 року після тривалої і важкої хвороби відійшов від нас видатний естрадний співак, народний артист України Назарій Назарович

У березні 1996 року Указом Президента України Яремчуку Назарію Назаровичу (посмертно) присуджено Державну премію України ім. Т.Г.Шевченка.


«Кожен з нас повинен постійно бути у польоті — крізь долю над суєтою. І при цьому, однак, не відриватися від землі. Пам’ятати святі речі: хто тебе народив, навіщо живеш, звідки ти, чого прагнеш, що скажеш людям, з якої криниці п’єш живу воду…»

Назарій Яремчук


Переглядів: 291 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]