Головна » 2017 » Грудень » 28 » НОВИНКИ ВИСТАВКОВОЇ СВІТЛИЦІ
15:40
НОВИНКИ ВИСТАВКОВОЇ СВІТЛИЦІ

Сімейні цінності – родинні зв’язки.

   «Заставнівська світлиця» центральної районної бібліотеки запрошує усіх, хто цікавиться сучасною українською вишивкою, на виставку лауреата Чернівецької обласної мистецької премії ім. Миколи Івасюка – Валентини Степанівни Бурденюк «Сімейні цінності – родинні зв’язки».

   Мистецтво – це основа нашої національної свідомості. Без мистецтва, без культури – немає держави і немає нас.

   Вишиванка – це наша гордість. Молодь усе більше захоплюється вишитим одягом, адже це красиво, модно патріотично. Випускні вечори, весілля, державні й церковні свята та інші урочистості проходять у вишиванках. І головне – вишитий одяг усім до лиця, незалежно від віку, статі, кольору очей.

    Що таке творчість? Це імпульси, які благодатний дух посилає до кожного з нас, кличе до краси. Кличе до творчості, кличе бути подібним до творця. Нажаль, через буденні проблеми більшість із нас тамують це почуття. Пані Валентина відповіла цьому духу, прийняла цей поклик і стала сама творити красу. Не просто цінувати і спостерігати, а бути творцем. Вибрала шлях не з легких, - підхопила техніку мережки, оздоблювальних швів, які майже зникають і потребують дуже великої концентрації, дуже великої напруги, неабиякого терпіння й старання. Вишукано виглядають орнаменти, мудро підібрані кольорові гами.

    Захоплення пані Валентини підтримує уся дружня родина. Кажуть: повага до родинних коренів, до історії та любов до України для них – не порожні слова. У яку б подорож не відправлялись – традиційно беруть з собою вишиванки, які звісно, вишила Валентина Степанівна.

    Ручна вишивка рясно буяє на всіх виробах майстрині, від найніжніших жіночих та чоловічих сорочок, до вишуканих ікон, картин, рушників, скатертин. Здалеку орнаменти можуть здаватись машинною вишивкою, але все це створено за допомогою голки, ниток – муліне та умілих рук вишивальниці. Понад 40 робіт презентується нині в світлиці.

    Всі члени клубу «Золотий вік» матимуть змогу ознайомитись з роботами Валентини Степанівни на першому Новорічно-Різдвяному засіданні нашого об’єднання. Радо зустрінемо кожного, хто має бажання завітати на виставку.

Переглядів: 340 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]