Головна » 2020 » Листопад » 27 » Обласна школа директорів  ЦБС та ОТГ
16:00
Обласна школа директорів  ЦБС та ОТГ

Обласна школа директорів  ЦБС та ОТГ

«СТРАТЕГІЧНИЙ РОЗВИТОК ТА НОВІ КОНЦЕПТИ БІБЛІОТЕК

У 2021 РОЦІ»

26 листопада нинішнього року дирекція Заставнівської ЦРБ взяла участь в роботі обласної онлайн-школи директорів ЦБС та ОТГ за темою «Стратегічний розвиток та нові концепти бібліотек у 2021 році», які проводили фахівці  ЧОУБ ім.М.Івасюка. Директор обласної книгозбірні Наталія Філяк привітала всіх учасників заходу та порушувала ряд болючих питань, з якими в період децентралізації стикнулись бібліотеки області. А це – сучасна бібліотека: доступ і можливості для всіх; бібліотечні послуги та формат роботи з місцевими громадами; концепція планування та обговорення звітності в умовах реформування бібліотечної мережі області; формат статистичної звітності публічних бібліотек області; вимоги до електронної звітності та ряд інших питань.

До фахового діалогу в онлайн режимі долучились провідні спеціалісти області, а також директори центральних бібліотек та публічних бібліотек ОТГ. Якщо в інших колишніх районних центрах Чернівецької області питання діяльності центральної бібліотеки відбувається з незначними корективами для їх існування, то в м.Заставна і м.Вижниця найболючіша ситуація, - постає питання чи взагалі бути бібліотеці в даних містах.

Децентралізація в нашій області – це утворення трьох районів, а саме: Чернівецького, Вижницького, Дністровського в Чернівецькій області. На даний час механізм діяльності цих районів поки не встановлений, тому кожна бібліотека повинна функціонувати повноцінно та завершити 2020 рік статистичною звітністю, як і вимагає того законодавство.

Фотосвітлини додаються.


Переглядів: 230 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]