Головна » 2018 » Листопад » 12 » СИЛА НЕМІЛІЮЧОГО ДЖЕРЕЛА
12:40
СИЛА НЕМІЛІЮЧОГО ДЖЕРЕЛА

ЗУСТРІЧ З ВОЛОДИМИРОМ ЯВОРІВСЬКИМ

   «Життєдіяльність кожного народу визначається ступенем його духовності. Зникає духовність – зникає народ», – зазначає наш земляк, доктор фізико-математичних наук В.А. Шендеровський.  

    Мудрі слова!

   Українська скарбниця духовності – це рідна мова, культура, церква. Це історія нашої держави, нашого краю, наші традиції, звичаї.   Українська духовність – це наші мудрі науковці, політики й митці.

   10 листопада нинішнього року інтелігенція міста Заставни: бібліотекарі, освітяни, історики, журналісти, держслужбовці мали за велику честь бачити, слухати та спілкуватись із сучасним українським письменником – Володимиром Олександровичем Яворівським, який того дня завітав до Центральної районної бібліотеки.

   Ім’я автора Яворівського відоме не лише в нашій Україні. Одні знають його як національного політика-борця, який одним із перших піднявся відновлювати свободу і демократію для України, депутатом парламенту брав найактивнішу участь у проголошенні незалежності нашої держави, очолював парламентську комісію з питань чорнобильської катастрофи. Інші знають його як відкритого і пристрасного публіциста, який у пресі, на радіо, по телебаченню сміливо аналізує найгостріші проблеми сучасного українського життя. Однак, перш за все Володимир Яворівський – письменник, бо найяскравіший він саме у своїх романах, повістях, новелах.

   З перших слів Володимир Олександрович відразу полонив усіх присутніх, у його виступі органічно поєднались усне слово і писемне, народна мудрість й інтелект. Широкий спектр емоцій, маса позитиву витали у читальному залі. Всі із захопленням слухали про нові роботи автора: незабаром вийде новий роман про княгиню Ольгу, розпочато роботу над романом про Івана Мазепу, про роман «Автопортрет з уяви», головна героїня  – Катерина Білокур, який уже перекладений японською мовою.

   Кожен бажаючий мав змогу задати питання автору: яке його бачення єдиної помісної української церкви на теренах нашої держави, про тривожні події на Сході та інші й отримати мудру відповідь мудрої людини. Усі присутні сходились на думці, що зустріч хороша і потрібна, єдиний недолік – мала аудиторія. Такі зустрічі повинні проводитись якомога частіше з широким загалом слухачів.

   На завершення кожен зміг придбати книги В.Яворівського та отримати його автограф.

   Фотосвітлини додаються.


 

 

Переглядів: 388 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]