Головна » 2019 » Травень » 10 » ТРАВНЕВЕ ЗАСІДАННЯ КЛУБУ «ЗОЛОТИЙ ВІК» В ЦРБ
11:48
ТРАВНЕВЕ ЗАСІДАННЯ КЛУБУ «ЗОЛОТИЙ ВІК» В ЦРБ

"ПАМ’ЯТАЄМО, ШАНУЄМО, ЛЮБИМО"

   Місяць травень знаменитий по-особливому. Ми діждались травневих свят, щоб віддати пам’ять і шану ветеранам, щоб віддати поклін матері і любов родині. Адже саме в травні ми відзначаємо Дні пам’яті та примирення, Перемоги, Матері, Міжнародний день родини, Європи, вишиванки.

   І з нагоди цих величних свят в читальному залі ЦРБ відбулось святкове засідання клубу «Золотий вік» «Пам’ятаємо, шануємо, любимо», на яке завітало поважне товариство.

   Доброта, щирість, відвертість, родинність, привітні усмішки, сюрпризи-зустрічі, вітання, побажання… Цей перелік можна продовжувати ще довго-довго, бо таке невимовно тепле, живе спілкування людей поважного віку, яке тривало біля 3-ох годин, а насправді пролетіло мов одна мить, воістину, об’єднує людей лише з  надзвичайно чуйним серцем.

   Таке поважне зібрання прийшли привітати діти зі своїми керівниками Г.М. Ковальчук та У.В Зубик, які подарували щирі віршовані слова із Днем Перемоги, із Днем Матері. Ульяна Зубик привідкрила завісу святкування Дня Матері – вперше в Україні цей день відзначили на Галичині в 1929 році, а з 1990 року його відзначають в Україні щорічно в другу неділю травня.

   … Пам’ять людська не йде в забуття, не забуто подвиг нашого народу, його перемога. І в ХХІ столітті ми низько схиляємо голови в скорботі, вшановуючи пам’ять невинно убитих жертв Героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході України – справжніх синів українського народу. Всіх тих, хто не дожив до світлого сьогоднішнього дня, присутні вшанували хвилиною пам’яті та піснею «Мальви», яку виконала Анастасія Ткач.

  «Розквітає травень, розквітає мати – від любові й вдячності дітей», – продовжують ведучі заходу Л.Савчук, Л.Стасюк, а Настя Ткач  дарує всім матерям музичне вітання «Матусю рідненька».

   А своєрідною родзинкою заходу стало знайомлення з творчістю талановито поета-пісняра, полковника СБУ у відставці, який нині живе і творить в столиці Буковинського краю м.Чернівці, а народився і зростав в мальовничому селі Веренчанка – Василем Дмитровичем Фесюком, який завітав того дня на святкову гостину до бібліотеки.

   1 травня нинішнього року пан Василь Фесюк проводив творчий благодійний вечір «Зустрічаймось» в залі Чернівецької обласної філармонії, куди з’їхались гості з різних міст України. Неймовірна позитивна аура й щирість витали всюди. Тільки уявіть собі, двадцять полковників СБУ були присутні в залі філармонії, а двадцять перший звітував на сцені – даруючи всім пісенні та поетичні власні твори, які звучали у виконанні талановитих митців Я.Края, І.Дерди, Л.Сандулеси, Д.Андрійця та інших.

   І трішечки цього позитиву, щирості та доброти приніс з собою Василь Дмитрович і в нашу світлицю: щиро вітав усіх присутніх з травневими святами, розповідав про свій життєвий й творчий шлях, про роки навчання в Дніпропетровському інституті інженерів залізничного транспорту, про те, як сільському юнакові давалось навчання на російській мові, ніхто тоді і не питав твоєї згоди про вибір мови – вимоги були одні для всіх;  про свої здобутки – має у своєму творчому доробку поетичну збірку поезії «Цей дивний людський світ» і наголошував на тому, що Україна є унікальною державою, а українці є цвітом нації. Що у нас є все: родюча земля, талановиті і працьовиті люди, й ми повинні зберегти свою духовність, не забувати звідки ми родом, любити й цінувати своє рідне, близьке і дороге.

   Поезії В.Фесюка настільки мелодійні і легкі, що без особливих зусиль лягають на ноти і стають піснями. І стільки патріотичних пісень є в доробку автора: посвяти Героям Небесній Сотні, хлопцям на Сході України, пісні про Україну, про матір.

   Щиро дякував Василь Дмитрович за вітання і наймолодшим учасникам, наголошував, що саме на таких невеличких заходах, на таких маленьких сценах і засівається творче зерно в дитячі душі, виховуються і зростають майбутні таланти нашої держави. А на завершення свого виступу автор подарував всім власне музичне вітання (слова і музика) «Зустрічаймось» – допомагала йому в цьому талановита юна зірочка – Настя Ткач, яка за версією нашого гостя в майбутньому стане заслуженою артисткою України. Що ж, не маймо сумніву – нехай так і буде!

   Особливого святкового настрою, ошатності світлиці додали писанки, що є символом Великодня, які були на всіх столах в читальному залі – свої роботи презентувала талановита майстриня, часта гостя нашої світлиці Домка Іванівна Гнатюк із села Юрківці. Вона розповіла про різновиди писанок, техніку їх виконання, й подарувала у своєму щирому виступі всім присутнім ще й гумореску.

   Святковий Великодній кошик представила і Валентина Степанівна Бурденюк, яка звернулась до нашого гостя з проханням проведення таких патріотичних зустрічей з учнями шкіл, а також зачитала і свою поезію. Своїми творчими здобутками – пробою пера ділилась з присутніми й Катерина Іванівна Гулько.

   На захід завітала представник районної ради О.В. Гольцова, яка передала щирі вітання всім від голови районної ради, а також особисто вітала нашого гостя на Заставнівщині. Приєднався до вітань і наш дорогий та мудрий історик, поет, фотоаматор, волонтер Ю.А. Кушнір.

   Приємно проводити заходи, коли є розуміння і підтримка від однодумців. Щиро дякуємо і голові ради ветеранів О.І. Скорейко, і голові клубу «Золотий вік» В.С.Бурденюк, й всім-всім-всім учасникам клубу та гостям, які того дня завітали до нас на гостину.

   А завершили зібрання, не порушуючи традиції, за чашечкою запашного чаю й словами пісні В.Фесюка «Зустрічаймось», які хочемо, аби стали девізом нашого клубу:

«Не жаліймо, зустрічаймось, бо у зустрічах в нас молодіє душа!»

   … Не розходились, не поспішали додому, ще довго-довго гомоніли й співали в світлиці, відчуваючи тепло душі один одного.

   Тож зі святами вас, наші любі, дорогі і мудрі відвідувачі! 

   Фотосвітлини додаються нижче.


Переглядів: 329 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]