Головна » 2017 » Листопад » 16 » ТРЕНІНГ ПО ФІНАНСАХ
12:01
ТРЕНІНГ ПО ФІНАНСАХ

«Особисті фінанси та відповідальне використання фінансових послуг»

   Фінансова грамотність?.. Що таке фінансова грамотність, чи ми володіємо знаннями з даної теми?

  Люди, що володіють фінансовими знаннями, вміють грамотно розпоряджатись грошима, впевнені в завтрашньому дні, завжди досягають життєвих цілей і фінансової незалежності. Культура фінансової грамотності повинна формуватись з дитинства, в родині має закладатись фундамент майбутньої успішності і фінансового благополуччя дорослої людини.

   Саме з цією метою в приміщенні Заставнівської центральної районної бібліотеки пройшов тренінг з фінансової грамотності за темою «Особисті фінанси та відповідальне використання фінансових послуг», на який завітали люди різних професій та віку. Перед початком тренінгу відбулось знайомлення, всі присутні заповнили анкети, а вже в ході тренінгу, дискусії, діалогу кожен для себе отримував інформацію, дізнавався про нове та цікаве у фінансовій структурі, таким чином набували фінансової грамотності. В кінці тренінгу знову запропонували всім присутнім заповнити анкети з фінансової грамотності і в багатьох думка змінилась.

   Цікаво відбувався діалог завдяки тому, що на зустріч завітали і керуючий відділенням Ощадного банку в м.Заставна, і приватний підприємець, і представники держслужби та інші.

    Захід відбувся за підтримки Представництва німецької неурядової організації «Шпаркассенштіфтунг фюр інтернаціонале Коопераціон е.В.» в Україні – Savings Banks Foundation for International Cooperation» (SBFIC). Тренер Неля Малько досить грамотно, чітко, доступно за допомогою слайд-презентації та кресленням діаграм на плакатах пояснювала присутнім, що таке особисте фінансове планування, збереження та накопичення, банківські продукти, кредити, депозити та інше.

   Всі переконались в тому, що вміння управляти фінансовими потоками – це не вроджена здатність людини, це придбана система уявлень, цінностей і сформованих навичок.

   Директор Заставнівської бібліотеки висловлює щирі слова вдячності тренеру Нелі Малько, Чернівецькій ОУНБ ім. Івасюка за сприяння в проведенні зустрічі, та всім, хто цього дня завітав на тренінг.

Фотосвітлини додаються:

Переглядів: 678 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]