Головна » 2020 » Червень » 3 » «ВЕЛИЧНЕ СВЯТО ТРІЙЦІ»
15:10
«ВЕЛИЧНЕ СВЯТО ТРІЙЦІ»

«ВЕЛИЧНЕ СВЯТО ТРІЙЦІ»

З нагоди Cвята Трійці у Заставнівській центральній бібліотеці представлена виставка-композиція «Величне свято Трійці».

Трійця вважається в народі одним з найбільших свят після Різдва та Великодня. Відзначають його у 7-му неділю після Воскресіння Христового і святкують три дні. Це свято на честь Бога-Отця, Бога-Сина і Духа Святого.

Звичаї та традиції, пов'язані з календарними святами українців, є частиною духовної культури українського народу. Глибоке пошанування свого родоводу, щира турбота про збереження та примноження народних традицій – усе це вирізняє українців з-поміж інших націй. Отож, традиційно в кожній українській родині шанобливо зберігають та намагаються передати своїм дітям і онукам все, що лишили нам у спадок предки.

Ще в Україні Трійцю вважають часом відновленого життя, зелені.

На виставці «Величне свято Трійці», представлені різні літературні жанри, що знайомлять читачів з історією і традиціями святкувань Трійці: витоки, звичаї та обряди святкування у різних регіонах, символіка, повір'я, атрибутика. Вашу увагу привернуть: ілюстрований етнографічний довідник «Українська минувшина», «Українське народознавство» О.Ковальчука, книги В.Скуратівського «Дідух» та «Місяцелік», а також «Українці: Свята. Традиції. Звичаї», «Православні свята та народні звичаї» та багато інших цікавих видань.

Без сумніву ця виставка-композиція зацікавить читачів різного віку, особливо тих, кому не байдужа духовна спадщина і культура українського народу.

Працівники Заставніаської ЦРБ вітають всіх зі святом Трійці.


Переглядів: 303 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]