Головна » 2020 » Грудень » 1 » «ЗИМА НА КНИЖКОВИХ СТОРІНКАХ» (віртуальна книжкова виставка)
10:54
«ЗИМА НА КНИЖКОВИХ СТОРІНКАХ» (віртуальна книжкова виставка)

«ЗИМА НА КНИЖКОВИХ СТОРІНКАХ»

     Приїхала зима на білому коні

     В розкішній сивій шапці невидимці.

     Мерщій змережила узори на вікні,

     Й заховала пензель в сріблястій скриньці.

 

Сміливо вступає в свої права зимонька-зима! Дні стали похмуріші, вітрові, а вечори  темні та морозні. Саме те, - що потрібно, аби сховатись у кімнаті з філіжанкою теплого чаю та атмосферною книгою. Чому атмосферною, питаєте? Тому, що важливо не тільки те хороша книга чи погана, а й те, чи вчасно вона потрапила до ваших рук. Засмучена людина не буде в захваті від якісної комедії, а радісна – не відчує настроїв головних героїв в драмі.

Навіть якісній літературі потрібен свій час…

Тому працівники Заставнівської центральної бібліотеки пропонують Вам саме таку добірку книг в віртуальному огляді («Зима на книжкових сторінках»).


«Зима на книжкових сторінках»

1. Брати Капранови - «Веселих свят».

Свято не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом з родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята – історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави. Книжка навчить святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі.

 


 

 2. Петро Палій – «Їхав я на білому коні…» (лірика).

Зимові рум’яні будні,

До зірок подать рукою.

Зацвіли дерева в грудні

Білим цвітом за рікою….

Саме така поезія на сторінках поетичної збірки.

 


 

 3.Гербіш Надія – «Теплі історії до кави».

У цій книжці зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад та гіркувато-терпку каву. Є любов і сміливість, крихта суму і багато радості, чимало мрій і неменше спогадів.

 

 

 


 

   

4. Ісабель Альєнде – «Там за зимою».

Зима в романі огортає не тільки засніжені вулиці, а й душі персонажів, відігріти які здатні теплі людські стосунки – любов, дружба, солідарність.

 

 

 

 

 


   

5. Микола Гоголь – «Ніч напередодні Різдва».

Події твору оповиті магією очікування неймовірного свята з описом усіх різдвяних традицій українського народу, а також з історією про перше кохання, що лишається незламним усупереч усьому і розквітає у радісний день Різдва Христового.

 

 

 

 

 


   6. Андрій Курков – «Різдвяний сюрприз».

До цієї книжки увійшли два різдвяні оповідання – «Різдвяний сюрприз» та «Моя улюблена різниця» і великий роман – «Шенгенська історія».

…21 грудня 2007 року опівночі Литва приєдналася до Шенгенського простору. У цю ніч три молоді пари, які подружилися на рок-фестивалі, зібралися на хуторі Пієнагаліс, щоб відсвяткувати «Шенгенську ніч» і поділитися одне з одним планами на майбутнє. Інгрида та Клаудіюс говорили про свій переїзд до Лондона, Андрюс і Барбора збиралися до Парижа, а Рената і Вітас – до Італії. Вони не знали, чим їм доведеться там займатись, і навіть припустити цього не могли, проте довіряли Європі і були впевнені, що вона їх не підведе…


 

   7. Віталій Колодій – «Зоря над прірвою».

Вміщені у книзі відомого українського письменника повісті, новели й етюди оповідають про події і людей історичного минулого і сучасної доби. Вимір істинного визначається тут категоріями сумління, добра і справедливості та осягається через жорстокі доленосні випробування.

 

 

 

 

 

 

Бажаємо Вам надзвичайного зимнього позитиву, щасливих свят та книжкового настрою.

Завжди раді Вам!

Переглядів: 212 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]