Головна » 2017 » Жовтень » 12 » ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ВАСИЛЕМ АНДРІЙОВИЧЕМ ШЕНДЕРОВСЬКИМ
19:37
ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ВАСИЛЕМ АНДРІЙОВИЧЕМ ШЕНДЕРОВСЬКИМ

Від серця славлю сіяча в науці

 

  Мабуть невипадково напередодні Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, 75-ї річниці УПА, Дня захисника України в славному місті Заставна відбулась цікава зустріч з талановитим земляком – Василем Андрійовичем Шендеровським, якому доленька простелила шлях у світ науки, духовності, культури.

   Не будемо перераховувати перелік досягнень нашого славного земляка, основне заняття якого - наукова робота, громадська та видавнича діяльність, клопоти керівника, численні поїздки на засідання вчених рад, наукові конференції, лекції, виступи по телебаченню, радіо, в студентських аудиторіях та багато-багато іншого. Зауважимо наступне: Василь Андрійович особисто презентував для своїх земляків нове видання - 4 том «Нехай не гасне світ науки», а також плакати «Трагічні скрижалі українських вчених», що вмістились на 22 банерах, вся зустріч супроводжувалась і відео презентацією. Цікаво та не вимушено пан Василь вів розмову, наголошуючи на тому, що український народ – найталановитіший, треба тільки розвивати свій талант, вивчати та досліджувати свою історію, мову, культуру і працювати, працювати – бо тільки праця возвеличує людину.

   Всім було цікаво слухати таку людину, тому й час сплив непомітно. Привітати нашого дорогого гостя прийшли і керівники району – І заступник голови Заставнівської РДА В.М.Молдован, керуючий справами Заставнівської районної ради Л.П. Гольцов, який вручив Подяку за підписом голови ради. А від міської ради вручили Диплом «Почесний житель міста Заставна» за підписом голови В.Й. Радиша.

   Приємно було бачити в залі наших духовних наставників – отця Віталія Мензака і почесну голову Союзу українок Олександру Попелюк, освітян району і бібліотечних працівників, громадськість та родину Шендеровських.

   В кінці зустрічі всі бажаючі мали змогу придбати книги В.Шендеровського, взяти автограф та зробити фото світлини на пам'ять.

   Є люди про яких можна сказати, що вони мають Боже помазання. Велика вдача бути поряд із ними та навчатись у них. Саме такою людиною і є наш земляк В.А.Шендеровський, в чому кожен присутній зміг переконатись особисто.

  Зустріч організувала і провела Л.Стасюк, директор Заставнівської ЦБС.

   Аналогічна зустріч із В.А. Шендеровським відбудеться 13 жовтня 2017 року в приміщенні ЧОУНБ ім. М.Івасюка м. Чернівці.

             Фотосвітлини із заходу:

Переглядів: 503 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]