Головна » 2013 » Серпень » 8 » ЗУСТРІЧ У "ЗАСТАВНІВСЬКІЙ СВІТЛИЦІ"
09:57
ЗУСТРІЧ У "ЗАСТАВНІВСЬКІЙ СВІТЛИЦІ"
ВИСТАВКА КАРТИН ВІКТОРІЇ ВІКТОРІВНИ ЛУЧИК
«В зажурі літо догорає. Куди нині не піди – всюди пахнуть медоноси, не втрачає свіжості стебло полин-трави, а чорнобривці, як головні квіти серпня, буяють так, що очі губиш у їх привіллі»…

Як гарно описує цю пору року ржавинчанин, журналіст Іван Агатій у своїй книзі «Тепла вісь чорного лелеки». Ніби якесь пророче, ніжне відчуття, що саме 7 серпня «Заставнівська світлиця» гостинно відчинила двері і запросила на презентацію виставки вишитих бісером картин майстриню Вікторію Вікторівну Лучик, його землячку, вчителя Ржавинецького НВК.

Працівниками бібліотеки оформлені книжкові виставки «У мерехтливому сяйві бісеру» та «Золота нитка історії краю», де представлені літературні джерела з історії, техніки української вишивки різних куточків України, Буковини, книги з історії села Ржавинці, його минуле та сучасне.

Ведуча, бібліограф Оксана Мартинюк, ознайомила гостей Заставнівської світлиці з літературою на виставках, вміло підібрані слова до сьогоднішньої зустрічі, не залишили байдужими нікого. Оксана Мартинюк представила всім майстриню вишиваних дивотворів та запросила до слова. Присутні на заході мали змогу дізнатися про кожну з картин, історію їх вишивання. Цікавою та захоплюючою була розповідь пані Вікторії про своє захоплення – вишивання бісером. Відповіла на запитання, що цікавили гостей.

Щирі слова  вдячності Вікторія Вікторівна отримала від директора ЦБС Стасюк Лесі Миколаївни, голови товариства «Просвіта» - журналіста Світлани Масловської, начальника відділу культури Василя Барабащука, зав.філіалом бібліотеки с.Ржавинці Надії Колодрівської.

Ще довго у Заставнівській світлиці всі милувалися вишитими шедеврами, що ніби Божою іскрою та золотом виблискували на серпневому сонці.

А господиня бібліотеки Леся Стасюк ще і ще запрошувала всіх до нових зустрічей, нових знайомств з людьми-умільцями краю, які мають Господній дар та хист створювати та дарувати вічне і прекрасне мистецтво вишивки.

Виставка буде працювати протягом місяця.


Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати її та доторкнутися серцем і душею до мистецтва прекрасного.











Переглядів: 473 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]