Головна » 2016 » Жовтень » 4 » 30 ВЕРЕСНЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК
08:47
30 ВЕРЕСНЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК

   14 травня 1998 р. Президент України підписав Указ «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек».

   Його щорічне відзначення припадає на 30 вересня.

   Це визнання заслуг бібліотечних працівників України у розвиток освіти, науки і культури, підвищення їх ролі в житті суспільства.

   Книги - це показник культури народу. В Україні налічується більше 40 тис. бібліотек. Серед провідних Національна бібліотека ім. В.Вернадського, Національна парламентська бібліотека України, Національна історична бібліотека та ін.

   Прекрасним інформаційним і культурним центром для жителів району та райцентру сьогодні є Заставнівська центральна районна бібліотека. Вона тісно співпрацює з навчальними закладами району, веде спільні програми з газетою «Голос краю» та місцевим радіомовленням, організовує роботу клубів за інтересами, проводить активну пошукову роботу. Справжньою гордістю для бібліотечних працівників є матеріали до книг «Легенди рідного краю», «Науковий цвіт Заставнівщини» та ін.

   Краєзнавча кімната «Заставнівська світлиця» часто стає місцем жвавих дискусій посадовців, діячів літератури, мистецтва, представників релігійних конфесій. Тут презентують свої твори науковці, признані і ще мало відомі письменники, поети, майстри декоративного мистецтва. Тут зустрічаються колеги з Буковини, Галичини,Закарпаття. Спільними зусиллями виробляють спільну стратегію своєї роботи в умовах швидкого розвитку світової інформаційної мережі.

   Сьогодні інформація є визначальним фактором у роботі науковців, політиків, бізнесменів... Без неї не можуть обійтися і пересічні громадяни. Своєчасне отримання необхідної інформації - запорука успіху сьогоднішнього лікаря,вчителя, правозахисника...! в цій непростій ситуації праця бібліотечних працівників є визначальною.

   В переддень свята хочеться побажати їм здоров'я, сімейного благополуччя і плідної праці на ниві розбудови незалежної України.

З повагою І. Козак м.Заставна

Переглядів: 311 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]