Головна » 2016 » Жовтень » 4 » 30 ВЕРЕСНЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК
08:50
30 ВЕРЕСНЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК

Моє багатство – мої роки…

Говорят что старость наказанье,

Что она великая беда

Говорят же это по незнанию

Те кто старим не был никогда

 

Не бояться старости не надо

Не такая это уж беда

Старость – это как за жизнь награда

Что приходит не ко всем и не всегда

 

   Проходять роки, ми виходимо на заслужений відпочинок. І нібито і радісно: «Ах як робота вже надоїла!». Але хто привик спілкуватися з людьми, хто прожив у вирі роботи, тому якось стає нудно, незатишно, не знаєш куди себе подіти.

   Але це не так – у кожному віці, в кожній ситуації треба себе знайти. Ми нібито стаємо на кінець справжніми газдинями, матерями, бабусями. Є час посидіти з онуками, поговорити з дітьми, прибрати в будинку, на городі, наготувати, напекти…

   Але у дітей і онуків - свої інтереси, своє товариство, свої друзі. А тобі, що робити?...

   О тоді йдемо у клуб «Золотий вік» який діє при центральній районній бібліотеці не один десяток літ. Тут відводимо душу, зустрічаємось з людьми, з якими пройшла молодість і є про що згадати, про що погомоніти, тут святкуємо державні та релігійні свята, відзначаємо і дні народження. Тренуємо пам'ять, розширюємо свій кругозір, читаємо вірші наших поетів.

   О, які чудові і творчі у нас люди, але ми не завжди знаємо про них і їхню творчість. Які зворушливі вірші про матір, війну, наш край – і плачемо і радіємо одночасно.

   Маємо можливість переглянути і відеозаписи з минулих років наших урочистих подій, які відбувались в м. Заставна, дні Перемоги, мітинги, згадати наші юні роки, а також тих – кого немає нині з нами.

   Тішать нас і наші внуки, які дарують віночки пісенних та поетичних вітань на всіх засіданнях клубу в бібліотеці. Це діти садочків, молодших класів шкіл міста, музичної школи зі своїми вихователями і вчителями.

   А як приходять різдвяні свята – то вже звичаї, колядки всі позгадуємо. Особливо активні М.Котуш, В.Михайлюк, М.Костащук, К.Гулько, Ф.Галілей та інші.

   В День Матері співаємо старовинні пісні особливо про дітей та чоловіків, яких матері та дружини відправили на війну. Не думалось, що ці пісні будуть актуальні і в наш час… Плачемо – молимось й просимо спам’ятатись агресорам і припинити війни в Україні і всьому світі.

   А прийде Великдень – отут уже кожна ґаздиня хвалиться своїми писанками, пасками. Обмінюємось досвідом маминої кухні, досвідом сучасної випічки.

   Не обходиться і без медичного аспекту – як зберегти здоров’я своє, своїх дітей, онуків, правнуків. Досить часто на засідання клубу навідується директор медичного центру «Горицвіт» В.Фуштей.

   Обговорюємо й такі болючі питання – як відносини батьків і дітей в різних ситуаціях і в різному віці.

   Цікаво відбувається обмін досвідом рукоділля – вишивки, в’язання, малювання. Особливо до вподоби мистецько-художні виставки які виставляються в «Краєзнавчій світлиці» нашої бібліотеки, тут сорочки, блузи, сукенки, рушники, подушки, серветки, вироби з дерева та інші поробки наших майстрів та майстринь з цілого району.

   Дуже цікаво і творчо проходять презентації нових видань наших місцевих авторів – Д.Костащука, В.Поцілуйка, І.Козака, Л.Бойчук, О.Дриги, С.Панчука та інших.

   Бібліотека завжди збирала людей навколо себе, збагачувала наш кругозір, виховувала та прививала любов до книги, тому вона ніколи не втратить своєї актуальності.

   Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек від усіх учасників клубу «Золотий вік» вітаємо працівників нашої бібліотеки з професійним святом. Бажаємо міцного здоров’я, мирного неба, щастя, творчої наснаги, та всього самого найкращого в житті.

   Дякуємо, що дбаєте про людей нашого віку, не даєте нам відчути самотність, а надаєте нам можливість зустрітись – поспілкуватись і отримувати ту велику часточку задоволення від життя за межами нашого дому.

 

Валентина Бурденюк.

   

Переглядів: 330 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]