Головна » 2019 » Лютий » 13 » ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ
16:12
ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ

   "ГЕРОЇ  НЕ ВМИРАЮТЬ"

 

     Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Україна – країна смутку і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше мають її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради, довгої, вікової, героїчної боротьби за волю. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

   Сьогодні в скорботі схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час. Ми з вами вшановуємо пам'ять героїв різних історичних подій:  Афганська війна та Революція Гідності. 

   Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни – події, що звершилася на Майдані Гідності та її героїв – Небесну Сотню.  

   Сьогодні ми закликаємо згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

   Історія вічна, і в пам’яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдатів і слізьми матерів.

Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові й моральні уроки тієї ніким і нікому неоголошеної, героїчної і трагічної афганської війни.

   Чи є у війнах переможці? Ні, у війнах не може бути переможців, бо всі в них переможені тим, що війна – це смерть, яка забирає у людини найдорожче – її життя, бо війна – це каліцтво, як духовне, так і фізичне; бо війна – це справжнє пекло. Ми повинні берегти одне одного, поважати традиції, побут, культуру як свого, так і наших народів, що живуть на Землі.

   Ми щиро віримо, що наша ненька Україна вистоїть у цій нерівній, жорстокій і несправедливій боротьбі, витримає цю важку ношу.

   Сьогодні Україна переживає тяжкі випробування. Здригається українська земля на сході країни від гарматних пострілів, кулеметних черг, розривів мін. Знову гинуть на злеті молоді і сильні, вірні сини України… Як боляче стискається серце від того, що наша ненька-Україна знову у вогні і стражданні…

   І кожен з нас бажає одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо. Таке безмежне і високе! І щоб кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливій, квітучій країні – Україні, яку щиро любимо і якою безмежно пишаємося!

   З нагоди пам’яті цих трагічних подій, у читальному залі ЦРБ була оформлена  виставку-спогад «Герої не вмирають».

   Фотосвітлини додаються.


Переглядів: 308 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]