Головна » 2016 » Січень » 22 » ІСТОРИКО-ПІЗНАВАЛЬНА ГОДИНА
15:38
ІСТОРИКО-ПІЗНАВАЛЬНА ГОДИНА

   "ЦІЛІСТЬ ЗЕМЛІ РІДНОЇ І НАРОДУ - ОДВІЧНО У СЕРЦІ ТА ПОМИСЛАХ"

   22 січня – знакове число в історії України XXст. Воно стало символом єднання української нації і боротьби за державність України.

   1918 року, саме 22 січня Центральна Рада проголосила самостійність України, ухваливши IV Універсал. А рівно через рік, 22 січня 1919 року, на Софіївському майдані в Києві було проголошено об’єднання усіх українських земель в єдиній Українській Народній Республіці. Ця дата ввійшла в нашу історію, як День Соборності України.

   З нагоди цього свята у читальному залі Заставнівської ЦРБ було проведено історико-пізнавальну годину «Цілість землі рідної і народу – одвічно у серці та помислах» та представлено книжково-ілюстративну виставку.

   Злука, єднання, соборність – ці поняття  і нині, коли Україна ось уже майже десятиліття  пишається єдиною і незалежною державністю, сприймаємо як надто важливі і актуальні. Ми маємо зруйнувати кордони в душах своїх і об’єднатись заради величної мети - побудови економічно й духовно багатої, вільної і демократичної України, якою пишатимемось ми  і пишатимуться наші нащадки.

   Фотографії Ви можете переглянути нижче.


Переглядів: 387 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]