Головна » 2013 » Січень » 11 » КНИГА ЗБИРАЄ ДРУЗІВ
11:30
КНИГА ЗБИРАЄ ДРУЗІВ
Книга збирає друзів 

Заохочення до читання дітей і молоді, виховання у них високих моральних якостей через книгу завжди було основним в діяльності бібліотек.

Саме найважливішим напрямком діяльності бібліотек по обслуговуванню юних читачів був присвячений семінар бібліотечних працівників району на тему: «Дитяче читання в умовах розвитку інформаційних технологій», який відбувся у районній бібліотеці для дітей.

Дитяча бібліотека з часу свого заснування є центром дитячого обслуговування у місті і районі. Тут завжди гомірно, багатолюдно.

Для дітей виставлено книжкові виставки «Кращі книги нашим дітям», «Для Вас, малюки, нові книжечки», виставка дитячої творчості «Яскравий світ дитячих мрій», куточок для батьків «Книга і виховання дитини у сім ї», виставка-діалог:»Так думають діти. Навіщо потрібні книги» , акція: «Подаруй бібліотеці книжку», пам’ятка читачу «Книга в житті людини», краєзнавча виставка «Буковина – квіткова гілка України».

Щорічно проводиться конкурс «Найкращий читач року».

Сільські колеги взяли участь в обговоренні проблемних питань, отримали консультації провідних спеціалістів центральної районної бібліотеки і районної бібліотеки для дітей. А також побували на літературній зустрічі «Книга збирає друзів», яку підготували бібліотекарі дитячої бібліотеки за активною участю юних друзів бібліотеки.

Ведучі Ревуцька Наталія і Гніда Олеся розповіли ,що книжковий світ великий, заманливий та різноманітний…

Юні учасники заходу Свередюк Оля, Гарас Мар’яна, Савицький Дмитро та Гуцол Настя читаючи вірші, переконали глядачів, що кожна дитина знає, що найдавнішого й наймудрішого друга, ніж книга, не знайти.

Своїм досвідом читання поділився головний герой Незнайко (Пазюк Богдан), який розповів, що багато читає: «…колобок спав у норі, і збирали шампіньйони тридцять три богатирі» ось як уважно читав книжки Незнайко.

Кудринська Марія-Віталіна і Давидюк Іванка розповіли, що у деяких дітей книжки брудні, порвані, горбаті, палітурки як ганчірки, всі книжки ридають гірко, і тому книжки тікають до бібліотеки, де книжковий лікар (Кохан Мар’яна) лікує книги папером і клеєм, всіх жаліє, чистить і зашиває.

Ткач Настя показує книги, які поліковані і говорить: « Вийшли книги із лікарні і стали гарні…».

Колісник Аня розповіла легенду «Вікно у світ», де висвітила яке значення має книга в житті кожного з нас.

Кожний, хто говорить про книги, отримує новий поштовх для своїх роздумів, для свого життя. Послухавши вірш у стилі репу, у виконанні Іванищук Юлі, який  підтверджує думку, що читати – це круто!

Про роль книги в сім ї, де читають від маленького до дорослого, запрошена Делей Лівія Танасівна розповіла про власний досвіт залучення своїх дітей і внуків до читання, яка без книги – що птах без крил. Саме в таких сім’ях виростають та виховуються повноцінні покоління.

Постійно в бібліотеці діє акція «Подаруй бібліотеці книжку». Ми просимо читачів, якщо в них вдома є книжки, які вже прочитали, то з дозволу батьків подарувати книжку, щоб ці книги змогли прочитати інші діти. Гуцол Станіслав закликав глядачів: «Не викень книгу на смітник, віддай її до бібліотеки…» Завдяки такій акції ми зібрали немалу кількість книг і дякуємо за них Василю Молдовану, Штефюк Олександрі, Галілей Ларисі, Кудринській Віталіні, Турецькому Миколі, Блещук Іванці, Савіцькому Дмитру,Гіпіковій Каріні та ін.

Хай не буде жодного дня, коли б ми не прочитали бодай однієї сторінки з нової книги.

Учасники семінару залишили свої враження і побажання  на макеті дереві «Вражень».

Колектив районної дитячої бібліотеки дякує всім учасникам, нашим читачам, запрошеній гості Делей Л.Т. за проведення заходу.

Читайте! Адже книга – джерело мудрості, вона – друг і порадник, носій інформації, творіння людського духу. 

Бібліотека чекає нових зустрічей.




Переглядів: 628 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]