Головна » 2015 » Лютий » 24 » ЛІТЕРАТУРНЕ СВЯТО-ВІКТОРИНА "МОВА УКРАЇНСЬКА – БЕРЕГИНЯ НАША"
14:28
ЛІТЕРАТУРНЕ СВЯТО-ВІКТОРИНА "МОВА УКРАЇНСЬКА – БЕРЕГИНЯ НАША"

ЛІТЕРАТУРНЕ СВЯТО-ВІКТОРИНА "МОВА УКРАЇНСЬКА – БЕРЕГИНЯ НАША"

     20 лютого у Заставнівській районній бібліотеці відбулося літературне свято-вікторина "Мова українська – берегиня наша", присвячене мудрій і красивій, правдивій і цінній, сильній і ласкавій – рідній мові. Адже 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Святкуємо його й ми – українці.

     У бібліотеці оформлено книжкову виставку «Квітни, мово, зірницями слова», яка стала допоміжним компасом на нашому святі.

         На святі зібралися найкращі діти, які продемонстрували власні знання та вміння. Діти згадали і духовного батька, творця і рятівника української мови й усієї нації  - Тараса Шевченка, і торкнулися серцем його творів про мову. Прочитали "Молитву до мови" Катерини Мотрич. Відгадали безліч загадок про мову, розділові знаки, букви, звуки. Продовжували закінчення прислів'їв про мову. Відповідали на цікаві літературні запитання. Згадали безліч відомих і невідомих українських пісень.

         Всі присутні згодилися з тим, що всі, хто мешкає в Україні, повинні дбати про її культуру, духовність, сприяти відродженню слова.

         З проведеного свята стало зрозуміло, що молодь України, незважаючи ні на що, піднесе високо наш національний скарб – рідну мову.


 

Переглядів: 470 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]