Головна » 2013 » Грудень » 6 » МАЙСТРИНЯ ЧАРІВНОЇ ГОЛКИ
17:27
МАЙСТРИНЯ ЧАРІВНОЇ ГОЛКИ
МАЙСТРИНЯ ЧАРІВНОЇ ГОЛКИ  

Благословенні руки, працьовиті,
І ті серця, що сповнені красою
Ці люди Божим Даром оповиті,
Народжені творити без спокою.  

У стінах Заставнівської районної бібліотеки, а саме у краєзнавчій кімнаті «Заставнівській світлиці» днями відбулася презентація робіт Марії Іванівни Вальчук – жительки с.Чуньків Заставнівського району.  

На святі були присутні представники влади: керуючий справами Заставнівської районної ради Павчак Роман Володимирович, заступник Заставнівської районної державної адміністрації Гольцов Леонід Петрович, а також працівники ЦБС району та відвідувачі бібліотеки.  

Ведуча заходу Ткач Альона Іванівна цікаво провела свято та надала слово дочці вишивальниці – пані Ользі, яка і повела всіх у світ вишивки своєї матері.  

Марія Іванівна, колишня колгоспниця, а нині матуся, бабуся, прабабуся. Життя в неї було нелегке, але ця жінка з великою силою волі додала всі перепитії, які зустрічались на життєвій ниві. Закохана у свою роботу вишивання, майстриня створила багато картин, які чарують око людей, що їх споглядають. Це ряд робіт релігійної тематики, рослинний і тваринний світ та інші.  

Незважаючи на свій поважний вік Марія Іванівна і по нині творить, вишиває, фантазує.  

Вглядаєшся у кропітку роботу –
Й не віриться, що вишито нитками.
Терпіння треба мати і охоту
Аби творити ту красу руками.  

На сам кінець презентації представники влади та директор Заставнівської ЦБС Стасюк Леся Миколаївна подякували пані Ользі та передали вітання Марії Іванівна з побажанням довгих років життя, безхмарного неба та втіхи від рідних і близьких їй людей.  

Зичимо творчого натхнення вишивальниці і у майбутньому бажаємо ще не одну персональну виставку.
Переглядів: 560 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]