Головна » 2017 » Березень » 6 » МИСТЕЦЬКА ТВОРЧА АКЦІЯ
14:50
МИСТЕЦЬКА ТВОРЧА АКЦІЯ

 Рушник - символ єдності бібліотечної спільноти Заставнівщини.

 Відомо, що вишивка джерело української гармонії, найкращий оберіг, символ здоров’я, краси, любові та захисту.

  У «Заставнівській світлиці» ЦРБ на початку 2017 року розпочато мистецьку творчу акцію під назвою «Багатство Буковинської вишивки».

 Бібліотечними працівниками району вишивається 4-х метровий рушник єдності, миру, надії, на якому відобразиться і закарбується наша регіональна вишивка.

  Перші узори лягли на полотно у приміщенні районної бібліотеки її працівниками, а надалі рушник передаватиметься з одного села до іншого, наповнюючи його кольорами, візерунками і теплом душі всіх, хто долучиться до акції.

 По завершенню творчої акції рушник посяде почесне місце в краєзнавчій кімнаті «Заставнівська світлиця» з нагоди 5-ї річниці її діяльності, як символ єдності бібліотечної спільноти Заставнівщини.

 Маємо надію, що рушник вигаптуваний руками бібліотечних працівників сільських книгозбірень вишиватиметься з думками про мир та спокій і стане оберегом, символом взаєморозуміння і любові.

 У давнину люди говорили, що оселя, усе що в ній є, що збагачує сім’ю піснею, вишивкою, добрим словом і поглядом – є Берегинею. Рушники – обереги людей.

Переглядів: 514 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]