Головна » 2017 » Грудень » 11 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ
16:46
ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Презентація нового роману у Заставні.

  Книги. Художня література. Письменники…

  В усі часи та століття існували митці. Кращі твори друку стали шедеврами, ввійшли до світової класики, поповнили світову скарбницю друкованих видань. А чи задумувались ми над тим, який він нині - сучасний український письменник? У нелегких соціально-економічних умовах, в тривожний час – АТО на сході нашої держави – як йому працюється, як видаються твори друку, чим живе сучасний український митець, звідки черпає натхнення? І ще багато чому, чому?..

11 грудня на Заставнівщину завітав сучасний український письменник Макс Кідрук в межах реалізації проекту «100 міст за 65 днів» та з метою підтримки книги в нашій державі, де кожен зміг почерпнути для себе багато цікавого та пізнавального.

  Про автора: за освітою інженер-енергетик. В 2007 Максим Кідрук виграв грант на навчання за кордоном і виїхав на проживання до Стокгольма (Швеція), де вступив до аспірантури Королівського технологічного інституту. Почав мандрувати Європою.

  Впродовж 2007—2008 р. побував у Фінляндії, Норвегії, Італії, Франції, Балтійських країнах.

Влітку 2008 Кідрук вирушає у тривалу подорож Мексикою. Вона стала першою великою мандрівкою за океан. Результатом поїздки стала книга «Мексиканські хроніки. Історія однієї Мрії», яка у 2009 здобула ІІ премію на конкурсі «Коронація слова». За його словами, ця країна мала для нього важливе значення:

«

Далека латиноамериканська країна випалювала мозок, надила, немов кароока східна красуня спокушала своїми розкішними принадами. І тоді я остаточно зрозумів: у мене є Мрія, ім'я її — Мексика.

 

  Влітку 2009 здійснюється ще одна велика подорож — до Південної Америки (Еквадор, Перу, Чилі) та острова Пасхи, де Макс Кідрук став першим офіційно зареєстрованим українцем. На основі цієї поїздки було написано книгу «Подорож на Пуп Землі» (у двох томах), яка вийшла друком у 2010 році. У ній Кідрук розказує про причини, що спонукали його покинути навчання в аспірантурі і повернутися зі Швеції до України:

   Того ж року «Мексиканські хроніки» займають друге місце у конкурсі «Книга року від журналу Кореспондент».

Зимою 20102011 Кідрук мандрує країнами Близького Сходу (Ліван, Сирія, Йорданія та Єгипет). Цілий місяць проводить у пустелі Сахара, відвідавши всі п'ять оаз: Дахла, Аль-Харґа, Фарафра, Бахарія та Сива. На початку лютого, повернувшись із Сахари, письменник став свідком єгипетської революції.

У квітні 2011 вирушив до Нової Зеландії в рамках акції «На Зеландію!», організованою разом із Сергієм Притулою. За словами учасників акції, її мета — «„передати привіт“ новозеландцям, відплативши тим самим за безсоромний конкурс „Win a Ukrainian Wife“».

У грудні 2011 — лютому 2012 мандрував Намібією та Анголою.

У квітні 2014 році вийшли автобіографічна книга «На Зеландію!», у якій Максим Кідрук змалював свої враження від подорожей Сахарою і єгипетської революціїв Каїрі, історії у аеропорті Дамаска та помсту в рамках акції «На Зеландію!».

В творчому доробку автора такі книги:

2011«Навіжені в Мексиці»

2011«Навіжені в Перу»

2012«Бот: Атакамська криза»

2013«Твердиня»

2014«Жорстоке небо»

2015«Бот: Ґуаякільський парадокс»

2016«Зазирни у мої сни»

2017«Не озирайся і мовчи»

Саме видання «Зазирни у мої сни», «Твердиня», та книга 2017 року і були презентовані на Заставнівщині з відео-роликами та коментарями.

«Не озирайся і мовчи» — це позажанрова історія з елементами трилера та соціальної драми. Окрім містичної складової, автор піднімає проблеми спілкування і взаєморозуміння батьків та дітей, травлі у школі та бажання втечі від реальності, притаманного підліткам.

Уявіть, що на Землі існує місце, яке ніби застигло в часі. Місце, здатне сховати будь-кого, хто прагне втекти від реальності. Уявіть, що для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом з’являються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся, - йдеться в анотації.

Макс Кідрук зазначає, що частково «НОІМ» - це роман не про паралельні світи, але про усвідомлення нами часу. «Там, де непідготовлений читач бачить містику, я опираюсь на реальні наукові теорії», - уточнює автор. «Водночас я хочу, щоб ви розуміли: туру не було б, якби не книга. Саме ЦЯ книга. Я б нізащо не наважився на таку масштабну кампанію, якби не був на 100 % упевнений у своїй історії», - говорить Макс Кідрук.

Буктрейлер до роману «Не озирайся і мовчи»:

https://www.youtube.com/watch?v=WkWTxYPOcs8&feature=youtu.be

Захід відбувся за підтримки голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, в приміщені залу засідань Заставнівської РДА, на зустріч завітали освітяни, бібліотечні працівники, поціновувачі друкованого слова.

Кожен з присутніх побачив, який він – сучасний український письменник, зі своїм багатим внутрішнім світом, зі своїми мріями, які виливаються в творче надбання – книги.

На завершення бажаючі змогли отримати книги з автографом, зробити фото-світлину на пам'ять та особисто потиснуту автору руку й побажати нових здобутків та презентацій.

Фотосвітлини:

Переглядів: 415 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]