Головна » 2020 » Вересень » 17 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЕЛЕКТРОННОГО ПОСІБНИКА
16:12
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЕЛЕКТРОННОГО ПОСІБНИКА

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЕЛЕКТРОННОГО ПОСІБНИКА

«Чотири простори бібліотеки: модель діяльності»

   Працівники Заставнівської ЦРБ взяли участь в онлайн-презентації електронного посібника «Чотири простори бібліотеки: модель діяльності», який днями проводили фахівці ВГО Української бібліотечної асоціації.

   Що корисного роблять бібліотеки – створюють комфортне середовище для самоосвіти і спілкування. Саме з цією метою фахівці:

- Українського культурного фонду;

- Асоціації об’єднаних громад;

- Міністерства культури з питання книговидання;

- представники УБА розробили та презентували даний посібник. Головною метою якого є – «мислити глобально, а діяти – локально», а також трансформувати бібліотеки в сучасні центри, формувати культурний простір, створювати зручне віртуально-освітнє середовище в контексті «Онлайн», слідкувати за достовірністю та актуальністю ресурсів, оновлювати бібліотечний фонд.

   В практичному посібнику описана модель бібліотеки, що поєднує чотири простори: навчання, натхнення, зустрічей та подій. Цей формат початково був розроблений у Данії. В 2010 році його запропонували експерти Центру досліджень культурної політики Королівської школи бібліотечних та інформаційних наук при Копенгагенському університеті. Він добре зарекомендував себе на практиці. Бібліотеки за подібною моделлю сьогодні працюють в Данії, Німеччині, США та інших розвинених країнах.

   Практичний посібник розроблений в рамках проєкту «Чотири простори бібліотеки: інноваційна модель діяльності», який реалізує ВГО Українська бібліотечна Асоціація за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Партнерами проєкту є Фундація Дарини Жолдак, Асоціація об`єднаних територіальних громад, Міністерство культури та інформаційної політики України.

   Всім учасникам надана можливість безкоштовно скачати електронне видання, яке вміщує понад 100 сторінок.

   Переглянути посібник можна за посиланням:

   https://ula.org.ua/259-publikaciyi/vidannya


​​​​​​​

Переглядів: 210 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]