Головна » 2016 » Грудень » 20 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ_СПОГАД "МЕТЕОР НАД КАДУБОМ"
11:33
ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ_СПОГАД "МЕТЕОР НАД КАДУБОМ"

«Метеор над кадубом»

        Нещодавно поважні гості та бібліотечні працівники Заставнівщини завітали до центральної районної бібліотеки м.Заставна. Причина поважна – презентація книги спогад, книги реквієм «Метеор над кадубом. Спогади про Володимира Іларіоновича Михайловського». Автори ідеї структурно-системного видання Василь Джуран і Віктор Максимчук. Книга побачила світ у Вижницькому видавництві «Черемош» 2016 року.

      Кажуть, що книга, то духовна скарбниця митця. Коли розгортаєш «Метеор над кадубом» - одразу поринаєш в інший світ, світ щирості, добра, правди. Книга великого формату, містить 368 сторінок, безліч фотографій, ілюстрацій, друкована на білих аркушах, тому легко читається. Тверда обкладинка дає змогу відчути багатство написаного про велич тієї людини, яка щирим поглядом з титульної сторінки книги проникає в душу. Корінець книги виблискує жовтогарячим кольором з назвою «Метеор над кадубом». Складається книга із семи розділів.

Яскравим промінчиком світла був і залишається для нас В.І.Михайловський. 30 січня  2014 року не стало щирого друга, порадника, патріота своєї держави. Він залишив цей світ, відійшов у позачасся вранці, коли сонце уже осінило своїми променями засніжені Чернівці. Ні в вечері, ні посеред ночі, ні вдосвіта, а саме вранці, щоб ще раз, уже в останнє зустріти новий день, усміхнутись сонцю. То, очевидно, був йому останній прижиттєвий подарунок від Всевишнього, який при народженні хлопця так щедро наділив його талантами.

     Він пішов… Ми залишились. Ті, хто знав його близько і недуже, хто спілкувався з ним, чи просто його слухав, хто вважав його приятелем, чи просто знайомим, хто наважувався йому заперечити і ті, хто як заповіт, сприймав його погляди.

Втративши таку велику особистість, яку оплакуємо і по сьогодні, у побратимів В.Михайлоського – Василя Джурана та Віктора Максимчука виник задум створити книгу – спогад «Метеор над кадубом» пам’яті чудової та видатної людини.

       Того грудневого дня заповідалось на гарну погоду й щиру, цікаву розмову. До районної бібліотеки завітало багато поважних гостей, бібліотекарів, шанувальників світлої пам’яті В.Михайловського.

     Цікаво виступив Василь Джуран, який в парі із Віктором Максимчуком, виступають авторами та упорядниками видання. Василь Тодорович розповів як виник задум створення такої книги, як збирався матеріал, як шукали видавництво, та багато цікавих миттєвостей з упорядкування та виходу в світ даного видання.

     Ділився своїми світлими спогадами і брат Орест Іларіонович Михайловський, який того дня був дорогим та бажаним гостем в нашій книгозбірні.

  А як гарно, щиро і тепло згадувала про Володимира Іларіоновича голова районного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта», депутат Чернівецької обласної ради, журналіст, волонтер Світлана Масловська.

    Гарно і зворушливо ділились спогадами і Віталій Поцілуйко, і Юрій Кушнір, і Олександр Дрига, І Степан Панчук, а також керівник апарату Заставнівської РДА Іван Семенюк, яких до слова запрошувала ведуча дійства бібліотек ЦРБ Альона Ткач.

   Усі виступаючі сходились в одному – Володимир Іларіонович був людиною глибокої душі та щирого людського серця.

   Книга – реквієм «Метеор над кадубом», беззаперечно, є цінним надбанням в літературно – мистецькій скарбниці нашого краю, яка поповнить краєзнавчі фонди кожної бібліотеки Заставнівської ЦБС.

   Спілкування тривало й поза межами методичної зали районної книгозбірні – в краєзнавчій світлиці піднесли молитви, щоб Господь упокоїв душу праведного Володимира у місті світлім, у місті квітучім, у місті спокою і дарував життя безкінечне у Царстві Небеснім.

Фотосвітлини із заходу:

 

Переглядів: 478 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]