Головна » 2015 » Лютий » 10 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ВІТАЛІЯ ПОЦІЛУЙКА
09:42
ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ВІТАЛІЯ ПОЦІЛУЙКА

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ВІТАЛІЯ ПОЦІЛУЙКА

   Споконвіку джерелом знань кожної людини була книга. Хтось ставиться до неї з пошаною, хтось з цікавістю, а хтось просто нехтував. У народі кажуть: «Книгу любити – розуму набиратись».

   Інколи чуємо: «Та нащо нам ті книги, ті бібліотеки – в Інтернеті все є». Так, але книгу прочитати – не те, що в Інтернеті чи телевізорі побачити…

   … Книги… вони завжди були і будуть початком щирого спілкування, великого кохання, теплої радості, постійного шанування. Їх неможливо проміняти.

   Для пошуку істини ми звертаємось до книги. Спочатку відбувається знайомство з дитячими книжками, а саме – казками. В  яких добро завжди перемагає зло.

   А слово людини – слово мудрої людини і є, і повинно бути передвісником благого діла в прямому сенсі.

        Душа до слова не глуха:

        Я буду ніжний цвіт конвалій колихати,

        Я стану стебельцем пахучої медунки.

        Для всіх, чия душа до слова не глуха,

       Хто в наш непевний вік шукає в нім рятунку.

   Таке життєве кредо письменника, юриста, громадянина – колишнього  прокурора  Чернівецької області, нині старшого  викладача кафедри кримінально-правових дисциплін Чернівецького факультету Національного університету «Одеської юридичної академії» –  Віталія Михайловича Поцілуйка, у творчому доробку якого є 5 неповторних видань, що стали безцінним надбанням у літературно-мистецькій скарбничці нашого Буковинського краю.

   Презентація нової п’ятої збірки «З гумором і серйозно» відбулась в Заставнівській центральній районній бібліотеці. На зустрічі були присутні та виступили: міський голова – Я.В. Цуркан, заступник голови Заставнівської РДА з гуманітарних питань – В.О. Зюлковський, поет, пісняр – В.В. Васкан, заслужений артист України – І.М. Дерда, друзі автора – Дробко О.О., Томків А.М., Джуран В.Т., редактор газети «Голос краю» – Калин М.В., історик – Кушнір Ю.А., директор кінотеатру «Мир» – Дрига О.О., працівники освіти, бібліотечні працівники, громадськість міста. Вітали автора вихованці ДУ №3 зі своїми наставниками, завідуюча Г.В. Турецька.

   Приємно і хвилюючи брати до рук написане Віталієм Поцілуйком. Приємно, бо кожна нова його книжка, – зауважує Василь Васкан, – це надійна і чиста сходинка у пошуках дороги до людей, до читачів, до душі тих, кого автор поважає і шанує. Людяність прози Поцілуйка гріє, звеселяє людину.

   Багатий життєвий і професійний досвід привів Віталія Михайловича до давнього захоплення – літератури. Писати він розпочав давно, але системно займається літературною діяльністю з 2007р.

   Творчість його одразу стала помітною й належно поцінованою – він стає лауреатом обласної премії ім. І.Бажанського в 2013р.

       Сторінки книги – це потужні крила,

       Читайте і летіть на горду висоту!

       Розгорнули книгу – отже ви відкрили

       Нову країну, мрію золоту.

   Нова книжка Віталія Михайловича – не лише нова сходинка, новий крок, нові мотиви і кольори. Це – набраний добрий робочий темп письменника, який не відстає ні на крок від життя, ловить вітер сьогодення, тримає стерно так, щоб вітрила наповнювалися силою руху до нових літературних знахідок, нових відкриттів у створенні своєї, особливої полиці, на якій би щодня, щороку додавалося свіжих оповідань про життя, про героїв, які живуть поруч з нами. Він знає ціну правди і праці й тому ці книги добрі, щирі, розумні, навіть повчальні. Вони потрібні людям, бо цього прагне і сам автор, бо цього заслуговують великі і малі герої його книг.

   З невеличких історій виростає велика картина українського життя, і саме в цьому й криється сила вирощеного серцем і душею кристала, назва якому – слово.

   Приємною родзинкою заходу стало і те, що автор подарував свою збірку кожній бібліотеці Заставнівської ЦБС та всім присутнім на заході.

Переглядів: 458 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]