Головна » 2016 » Березень » 2 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ ПОЕЗІЙ ЛІЛІЇ БОЙЧУК
12:59
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ ПОЕЗІЙ ЛІЛІЇ БОЙЧУК

"ЗА МИТЬ ДО ВІЧНОСТІ"

   …Рядки, рядки, рядки…

   Сплітаються, мов квіти у віночки,

   Які вже в полі знову заплету,

   Червоні маки, голубі волошки,

   Слова збираю, і пишу, пишу…

   У лютому, коли вся світова спільнота відзначала Міжнародний день рідної мови, в приміщенні Заставнівської центральної районної бібліотеки відбулась презентація першої поетичної збірки «За мить до вічності» – Лілії Бойчук. Лілія Аркадіївна Бойчук – талановита самодіяльна поетеса родом із мальовничого села Репужинці, що на Заставнівщині.

   Вірші пише з десяти років. Першим її слухачем і критиком був дідусь – Петро Васильович  Бабій, єпископ Чернівецької області (1988-1992 роки). З щасливого дитинства у юної поетеси спливає картина маленької дівчинки на колінах у дідуся, яка дуже любила його слухати. Саме від нього Лілія  вперше почула про Бога і полюбила Його всім своїм серденьком.

   Збірка поезії Лілії Бойчук «За мить до вічності» вийшла друком у видавництві «Барви» 2015 року у гарній, кольоровій обкладинці, надрукована великим шрифтом на білому папері, тому читається дуже легко, як молодим, так і літнім людям.

   Доробок буковинської молодої поетеси багатогранний, безцінний. Провідною тематичною лінією  в збірці є любов до Господа нашого Творця, любов до рідної землі, України, батьків, близьких людей. Болить її душа, стежачи за тривожними подіями, що нині відбуваються на Сході нашої держави: крик і біль матерів, рідних, близьких – все виливає на папері.

   На імпрезу слова до молодої буковиночки завітали представники Заставнівської РДА, районної ради, її односельці, на чолі з головою села Репужинці – В.Д. Копчуком, батьки Лілії, громадськість Заставнівщини та бібліотечні працівники.

   Творчий доробок нашої молодої поетеси є безцінним внеском  у літературно-мистецьку скарбничку нашого буковинського краю. Тому матимемо за велику честь мати дане видання у фондах нашої бібліотеки.

   Всі присутні на святі бажали пані Лілії творчого натхнення, творчого запалу, миру, здоров’я, щастя. Віримо, що подібні презентації відбуватимуться і надалі в нашій книгозбірні, що пані Лілія підготує ще не одне видання.

   Фотографії  заходу подані нижче.


Переглядів: 944 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]