Головна » 2017 » Лютий » 14 » РАЙОННИЙ КОНКУРС ЧИТЦІВ ПОЕЗІЇ ЮРІЯ ФЕДЬКОВИЧА
11:25
РАЙОННИЙ КОНКУРС ЧИТЦІВ ПОЕЗІЇ ЮРІЯ ФЕДЬКОВИЧА

Бо я для України лиш жию

   Літературна спадщина минулого, якою сьогодні по праву пишається український народ, багата і різноманітна. Вона представлена художніми творами Котляревського, Шевченка, Франка, Лесі Українки і Коцюбинського. Серед них посів своє місце і син Буковинського краю, самобутній поет, прозаїк, драматург Юрій Федькович.

   За чарівну силу поетичного слова, глибоку правдивість і справжню народність, за беззавітну любов до народу й жагучу ненависть до всіх його поневолювачів, Іван Франко назвав Федьковича «Буковинським соловієм», «найбільшим поетом зеленої Буковини», «Буковинським Кобзарем».

    Для того, щоб краще вивчити творчу спадщину Федьковича, щоб дізнатися який слід він зробив у житті Буковини та всієї України у будинку дитячої творчості відбувся районний конкурс читців поезії Юрія Федьковича. Бібліотекар дитячої бібліотеки Дяківнич Н. спільно з викладачами Заставнівської ЗОШ І-ІІІ ст.. Лисак Г.І. і Лаштою С.Д. та викладачами Заставнівської гімназії Процюком П.М. і Зубик Н.М. допомогли конкурсантам з вибором цікавих поезій, та зробили огляд книжкової виставки «Бо я для України лиш жию», про життєвий і творчий шлях поета, яка зацікавила як дітей так і викладачів району.

  Троє переможців поїдуть на обласний конкурс, а всіх інших відзначили почесними грамотами.

 

Переглядів: 481 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]