Головна » 2020 » Квітень » 23 » «ШАНУЙМОСЯ, БО МИ ТОГО ВАРТІ!»
11:21
«ШАНУЙМОСЯ, БО МИ ТОГО ВАРТІ!»

ВИЙШЛА У СВІТ НОВА КНИГА

«СУПУТНИК ДОВГОЖИТЕЛЯ. БУКЛЕТИ ДОВГОЛІТТЯ»

Словами можна зводити мости, 

А можна вщент спалити до останку,

Творить добро велінням серця і зрости,

Фільтруючи думки щоденно й спозаранку…

 

Ще пахне свіжою друкарською фарбою та вже горнеться до читачів нова книга-ластівочка «Супутник довгожителя. Буклети здоров’я і довголіття» від головного лікаря медичного центру «Горицвіт» – Віктора Васильовича Фуштея, вийшла у світ у видавництві м.Чернівці 2020 року, яку ще до карантину автор заніс до районної книгозбірні зі своїм автографом.

Отож, знайомимось – автор книги Віктор Васильович Фуштей – головний лікар медичного центру «Горицвіт», депутат Чернівецької обласної ради IV скликання, радник голови Чернівецької ОДА з медицини, член Української медичної експертної спільноти (УМЕС).

1998 року створює і очолює медичний центр «Горицвіт», який плідно співпрацює в галузі превентивної медицини з Буковинським медичним університетом, Київським інститутом технології людини, кафедрою громадського здоров’я Національного університету Острозька академія, столичними науковцями.

Книга «Супутник довгожителя. Буклети здоров’я і довголіття» – багаторічна праця автора, яка систематизує накопичений досвід у запобіганні та лікуванні багатьох хронічних захворювань із застосуванням раціонального харчування, «еліксирів довголіття», нутрицевтиків, фітопрепаратів для уникнення «смертоносних захворювань» та продовження тривалості життя. Для зручності в користуванні, – як зазначає автор, матеріали викладені лаконічно, інформативно у вигляді численних таблиць і буклетів, систематизованих за тематикою ключових недуг, які є причиною високої смертності українців.

Дана книга «Супутник довгожителя. Буклети здоров’я і довголіття» повинна стати настільною книгою для кожного із нас. Друковане видання на гарному глянцевому папері, кольорове, яскраве, складається із 4 частин, а кожна із частин має свої розділи та підрозділи.

З першої сторінки автор з болем в душі звертається до кожного із нас своїм великим поетичним словом «Шануймося, бо ми того варті!» й говорить:  

 

«Чом Ви, рідні українці,  так рано вмираєте,

Від Європи відстаєте, про здоров’я не дбаєте?

……

Любіть Неньку-Україну і дітей навчайте,

Тільки про своє здоров’я Ви не забувайте!»

 

А далі в передмові продовжує, цитуючи народну мудрість: «Пізно копати криницю, коли мучить спрага» – і додати тут нічого…

В даному виданні пропонується алгоритм профілактики хронічних неінфекційних захворювань. У відповідних розділах книги сконцентровано найнеобхіднішу інформацію щодо проведення кожного етапу профілактики, скориставшись якою, реально можемо мінімізувати загрозу наступу неінфекційних захворювань, які надвисокими темпами скорочують кількість населення в світі, і в Україні, зокрема.

«Головним скарбом життя є не землі, що ти їх завоював, не багатства, що ти їх маєш у скринях… головним скарбом життя є здоров’я, і щоб його зберегти потрібно багато чого знати» – слова Авіцена, наведені в книзі. Більшість основних захворювань, від яких страждають сьогодні мільйони українців, можна було б об’єднати в одну категорію – хвороби способу життя.

Частина І «Принципи здорового харчування. Еліксири довголіття» знайомить читача з алгоритмами оздоровлення, золотими правилами довгожителів, секретами довголіття, а також складається з ряду розділів та підрозділів.

Частина ІІ «Профілактика серцево-судинних захворювань» – дізнаємось про універсальні кардіотести, профілактики захворювань серця, принципи харчування і т.д.

Частина ІІІ «Профілактика раку. Універсальні онкотести, протирецедивне лікування».

Частина IV «Активна профілактика хронічних неінфекційних захворювань» – роль і місце превентивної медицини у структурі системи охорони здоров’я. Подана програма «Здорова нація – багата держава», а також регіональна програма «Здорова Буковина».

Заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб Буковинського національного медичного університету О.І. Волошин так відгукується про книгу «Супутник довгожителя. Буклети здоров’я» - «Посібник Фуштея В.В. містить найсучаснішу інформацію від провідних фахових асоціацій світу й України саме в такому аспекті, головним чином сконцентрованому навколо ключових компонентів хвороб: серцево-судинних, онкологічних, ендокринних і пов’язаних із ними кардіоваскулярних і онкологічних ризиків. Матеріал викладено лаконічно, інформативно, у вигляді численних буклетів, систематизованих за тематикою ключових недуг. Важливо, що посібник містить навчальну складову як для медичних працівників, так і для пацієнтів чи осіб з категорії підвищених ризиків. Видання такого посібника принесе велику користь у підвищенні ефективності діяльності лікарів загальної практики. Доцільно здійснити пілотне видання для лікарів Чернівецької області, особливо за підтримки органів влади, меценатів. Вважаю, цей посібник в майбутньому знайде схвалення у медичної спільноти України з відповідними позитивними наслідками у збереженні здоров’я населення нашої держави».

Що можна добавити ще після такої високої оцінки даного видання заслуженим лікарем...?

Скажу тільки, що для себе особисто я черпаю багато корисної і цікавої інформації.

Знайомлення з книгою неможливо здійснити миттєво, її потрібно уважно й вдумливо читати, аналізувати і робити власні висновки. Багаторічна праця, здійснена Віктором Васильовичем Фуштеєм заслуговує найвищої вдячності та щирих слів похвали. Надіємось, що по завершенню запобіжних заходів, пов’язаних з COVID-19, ми все ж таки поспілкуємось з автором й проведемо презентацію.

Говоримо велике спасибі Віктору Васильовичу за титанічну працю, бажаємо міцного здоров’я, наснаги, життєвих гараздів й нових видань, які обов’язково знайдуть своїх поціновувачів!

 

Директор Заставнівської ЦБС                                             Стасюк Л.М.


 

 

Переглядів: 366 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]