Головна » 2013 » Березень » 7 » СВЯТО РІДНОЇ МОВИ В БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ
12:26
СВЯТО РІДНОЇ МОВИ В БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ
«Пісенна, ніжне  і дзвінка наша мова»

У гурті  зустрілись ми знову,
Про нашу мову чарівну
Ми поведемо розмову.

Такими  словами  в районній  бібліотеці для дітей  у відділі обслуговування 1-4 класів  розпочалось свято з читачами 2-х, 3-х класів « Пісенна, ніжна і дзвінка мова». З слів бібліотекаря діти дізналися,що День рідної мови святкують щороку . Це незвичайне свято відзначають по-особливому.

Найкращий дар, що то його має чоловік  від Бога – ЦЕ МОВА. Чоловік німий дуже нещасливий. Він не може сказати, що його голова думає, що його серце чує. Різними –прерізними мовами говорять люди. За підрахунками вчених, на земній кулі є біля 3000 мов.

Деякі мови подібні, інші зовсім різні. Наша мова має також кілька сестриць,що до неї більш або менш подібні. Споріднені з нашою мовою польська,російська, чеська,словацька,сербська, болгарська та інші. Чужі або зовсім не подібні до нашої китайська,німецька, англійська та інші.

А як називається наша країна?

Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки. І де б ми не були,скрізь відчуваємо поклик рідної землі,хвилюємося аж до сліз , зачувши рідне слово. Недарма засновник української мови і літератури Т.Г.Шевченко писав: Ну щоб ,здавалося, слова….

Слова та голос – більш нічого.
А серце б’ється – ожива,
Як їх почує!..

Читачі Ткач Іванка, Микитей Аліна, Говдиш Катя, Волчук Евеліна та інші зачитали вірші, оповідання про рідну мову. А також грали різні ігри: «Відгадай літературні казки» - відзначилися Лозаренко Настя, Бзова Оля, Фрунзе Юля, в конкурсі « Сторінками улюблених книжок» - Полушкіна Даша, Гаврилецька Інна, Троценко Юля. 

Та на завершення ми, бібліотекарі, з учасниками свята закликаємо всіх плекати й берегти найкращу квітку рідної землі – українську мову.                                                                                                  

Одовійчук О. М. бібліотекар дитячої бібліотеки.





Переглядів: 605 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]