Головна » 2013 » Січень » 25 » ВИСТАВКА МАНОЛІЯ ФЕДОРЮКА
12:25
ВИСТАВКА МАНОЛІЯ ФЕДОРЮКА
ВИСТАВКА МАНОЛІЯ ФЕДОРЮКА 
В "ЗАСТАВНІВСЬКІЙ СВІТЛИЦІ"

Місця народження сильних духом, засвічені сяйвом їхньої натхненної праці, залишаються у пам'яті людей Миткова, Веренчанки, Звенячина, Васловівців, Задубрівки, Кадубівців. Мова йде про І.Гордіцу, І.Вільде, Й.Ференца, Є.Гакмана, В.Герелла, П.Амбросій, В.Михайловського. 

У селі Вікно кожен знайомий з творчіст Манолія Федорюка, який народився у с.Брідок, де промайнуло босоноге дитинство. У цьому селі здобував восьмирічну освіту. Надалі його доля пов'язала з Вікном - продовжив навчання у місцевій школі, працював у райоб'єднанні "Сільгосптехніка", а після служби в армії - чеканщиком фабрики "Буковинка". Вступив до Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім.В.Шкрібляка. М.Федорюк - творча натура, якого вабив світ мистецтва. Доля вшановувала багато випробувань, але водночас, була й прихильною. 27 років працює у Вікнянській школі, де ділиться своїм багатим досвідом з учнями. У свій час закінчив Тернопільський педагогічний інститут, щоб більше поповнити багаж знань. У вільний від роботи час - реалізує творчі плани, задуми.

У ці дні роботи митця демонструються у "Заставнівській світлиці", яку вже зі своїми гуртківцями, що займаються при екологічному центрі, встигла відвідати С.Петрушко та учні ВПУ-24. Бібліограф ЦБС з учнями художньої школи провела мистецьку годину, присвячену творчості визначного краянина, зробила огляд літератури - розміщена на тематичній  виставці "Дивосвіт краси й гарнмонії". Своїх учнів викладач художньої школи Н.Бачинська долучила до обговорення виставкових робіт. Вони жваво дискутували про експонати, висловлювали свої думки, захоплюючись роботами майстра.

Усіх поціновувачів прекрасного запрошуємо до "Заставнівської світлиці", щоб побачити роботи Манолія Івановича Федорюка і долучитися душею, серцем до мистетва та краси.

О.Мартинюк, бібліограф ЦБС.






Переглядів: 670 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]