Головна » 2016 » Червень » 6 » ВИСТАВКА В "ЗАСТАВНІВСЬКІЙ СВІТЛИЦІ"
10:38
ВИСТАВКА В "ЗАСТАВНІВСЬКІЙ СВІТЛИЦІ"

 Українська вишивка – молитва без слів.

 

    Приємно, що в наш час дедалі більше людей захоплюється вишивкою. Цей чудовий вид народного мистецтва згуртовує однодумців. Процес вишивки – це добра магія, яка заспокоює, умиротворює, творить душевну гармонію.

  У «Заставнівській світлиці» ЦРБ представлено вишиті роботи вишивальниць с. М.Кучорів. Тут, у цих речах, їх душа, а вона – частинка рідного народу. Багато хто гадають, що машинна вишивка краща, проте так, як вишивають руки майстрині, ніколи не вишиє жодна машина. «Магічне священодійство» саме так можна назвати процес ручного вишивання. Це тому, що вишивальниця тримає голку в трьох пальцях – як при молитві.

    Вишивання було і залишається повсякденною роботою для українських жінок. Колись, всі одягали вишиванку тому, що іншого одягу не існувало.

Відрадно, що дане рукоділля відроджується по всій Україні й мода на вишитий одяг уже впевнено крокує із світовими дизайнерськими брендами.

  Джерела народної творчості – невичерпні, тільки потрібно берегти їх, доглядати за ними, щоб ніколи вони не замулювалися, а били чистим, цілющим струменем.

   Збереження всього рідного та національного сьогодні є однією з основних робіт центральної районної бібліотеки.

    Фото виставки:

 

Переглядів: 398 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]