Головна » 2019 » Листопад » 18 » XVI МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ МАНДРІВНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ЗАВІТАВ НА ЗАСТАВНІВЩИНУ
17:08
XVI МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ МАНДРІВНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ЗАВІТАВ НА ЗАСТАВНІВЩИНУ

XVI МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ МАНДРІВНИЙ ФЕСТИВАЛЬ

ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ЗАВІТАВ НА ЗАСТАВНІВЩИНУ

«ЯК ЗАХИСТИТИ СЕБЕ В ЦИФРОВУ ЕРУ?»

   Вже стало гарною традицією співпраця на Заставнівщині з регіональними представниками мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини - з Дмитром Міцевичем, представником товариства «Український народний дім» в Чернівцях та представниками ЧОУНБ ім.М.Івасюка – зав. відділом Інформаційних технологій – Галиною Добровольською, які і цього разу завітали до нас.

   Тема нинішньої зустрічі «Як захистити себе в цифрову еру?», як не потрапити до тенет шахраїв, що можна, а що не можна виставляти про себе в Інтернет-мережі, протидія боулінгу та кібербулінгу, а в разі необхідності усі мають право звернутись на безкоштовну гарячу лінію за номером 116-111, і ні в якому разі не бути байдужими та не стояти осторонь проблем своїх однолітків.

   Пан Дмитро за допомогою цифрових технологій доступно ділився інформацією про те, як повинні себе поводити в Інтернет-мережі молоді користувачі та підлітки. Цьогорічна зустріч відбулась і в бібліотеці-філіалі с.Веренчанка (з учнями старших класів та вчителями), і в Заставнівській ЦРБ (з учнями Заставнівської гімназії, директор  С.Мартинюк, вчителем В.Лахман; були присутні також начальник відділу культури Заставнівської РДА - В.Барабащук та бібліотекарі ЦРБ), і в бібліотеці-філіалі с.М.Кучурів (з учнями та вчителями школи, медперсоналом будинку «Наш дім», працівниками сільської ради, будинку культури).

   Всі мали змогу переглянути документальних фільм «Діти на шовковому шляху», головна героїня якого – 11-річна дівчинка переконливо стверджує, що потрібно бути терплячим, рішучим, вірити в себе і наполегливо йти до  своєї мети.

   Після перегляду фільму всі учасники зустрічі брали участь у Інтернет-вікторині, яку підготували регіональний представник XVI-го Міжрегіонального мандрівного фестивалю документального кіноДмитро Міцевич та Галина Добровольська, а найактивніші в подарунок отримали сувеніри.

   Такі зустрічі, обговорення, перегляди документального фільму та спілкування є конче необхідними, адже вони навчають молоде покоління Інтернет-грамотності, розсудливості, мудрості та спонукають до розумного використання Інтернет-джерел.


 

 

Переглядів: 294 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]