Головна » 2020 » Травень » 20 » ДО ДНЯ МІСТА. ЗАСТАВНІ - 431
10:46
ДО ДНЯ МІСТА. ЗАСТАВНІ - 431

"МІСТО МОЄЇ ЛЮБОВІ"
ЗАСТАВНІ - 431

З вершини Скіфських могил,

Над водним плесом голубим,

Понад ставком видніють схили –

Там моє місто, рідний дім…

Ю.Кушнір

         Про історію говорити просто, тому що кожен сам по собі й усі разом – її учасники.

Про історію говорити цікаво, тому що вона безпосередньо і водночас стосується як минулого, так і теперішнього та майбутнього.

Кожна дата, подія, факт – це осібна неповторна грань безцінного діаманта під назвою «історія».

Цікаве своєю багатою історією і наше рідне місто – Заставна, цікаве своїми традиціями, сучасним життям, неповторною красою, що потопає в різнобарв’ї квітів і гостинно зустрічає гостей. А ще – наше місто дуже-дуже люблять лелеки, які з ранньої весни і до пізньої осені вправно господарюють тут з року-в-рік. А років, років нашому славному місту – немало!

Заснування нашого міста сягає в глибину віків…У документальних джерелах Заставна вперше згадується в 1589 році.

З тих пір невмирущий птах кружляє над нашим містом і століття за століттям переносить на своїх легких крилах у наше щасливе сьогодення, де ми, нащадки древніх скіфів, святкуємо нині, 22 травня 2020 року – 431-шу річницю нашого славного міста Заставна!

Ця благословенна земля подарувала імена чудових письменників, художників, скульпторів, журналістів, вчених, громадських діячів, що славили, славлять і, віримо, що в майбутньому славитимуть наше рідне місто – нашу Заставну. Адже вона цього варта!

Гарній та величній історичній даті присвячена розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Заставнівщина вчора і сьогодні», яку працівники книгозбірні розгорнули в читальному залі Заставнівської ЦРБ. На книжковій виставці представлені найновіші видання з історії нашого міста, розповіді про людей, які своїм талантом і працею творили і творять історію, возвеличуючи у віках наш край, нашу культуру і нашу духовність.

Отож, запрошуємо Вас переглянути світлини.


 

Переглядів: 240 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]