Головна » 2020 » Травень » 14 » ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЯ, ВЕБ-НАРАДА ЧОУНБ ІМ.М.ІВАСЮКА
10:54
ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЯ, ВЕБ-НАРАДА ЧОУНБ ІМ.М.ІВАСЮКА

«ОБ’ЄДНАНІ ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ – МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ ТА КРОК ДО ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ»

   Бібліотекарі Заставннівської ЦРБ та бібліотеки для дітей в м.Заставна долучились до веб-конференції «ОТГ – можливості для місцевого розвитку та крок до Євроінтеграції», яку 13.05.2020 року проводили працівники Чернівецької ОДА, в якій взяли участь фахові спеціалісти з актуальних питань роботи бібліотек.

Зі вступним словом відкрила веб-конференцію директор ЧОУНБ ім.М.Івасюка – Наталя Миколаївна Філяк. 

В режимі «онлайн» порушувались такі питання:

  • «Відкритість і доступність проектів міжнародної технічної допомоги для ОТГ» - Наталія Масіян – начальник управління Міжнародної співпраці департаменту комунікацій Чернівецької ОДА.

 

  • «Культура і децентралізація» – Ігор Баб’юк – заступник голови Чернівецької організації «Комітет виборців України», експерт з децентралізації в Чернівецькій області.

 

  • «Чи є можливість отримати фінансову допомогу ЄС? (гранти, проекти)» - Наталія Ничаєва-Юрійчук – кандидат історичних наук, доцент кафедри політології ЧНУ ім. Ю.Федьковича.

 

  • «Стандарти роботи з учнівською молоддю у сфері інформування про європейську інтеграцію» – Анжела Карімова – методист міського методичного центру Чернівецької міської ради.

 

  • «Бібліотека – як пріоритетна складова культурного потенціалу територіальної громади» - Марія Довгань, заступник директора з наукової роботи ЧОУНБ ім.М.Івасюка.

 

Кожен експерт давав змістовну інформацію про роботу бібліотек в теперішній час. Запрошували долучатись до написання грантів, обіцяли підтримку та допомогу.

По завершенні веб-конференції фахівці обласної книгозбірні провели веб-нараду з працівниками бібліотек 12 районів, які взяли участь в онлайн-заході: пояснили покроковий вихід бібліотек з карантину, який складатиметься із трьох етапів; порушувались питання електронної звітності, пояснювали з наданням практичних порад та рекомендацій в звітності ЕсМАР, обговорювались плани роботи бібліотек на 2020 рік. Наголошували на дистанційній формі роботи кожної книгозбірні, популяризації бібліотечних послуг, в проведенні презентацій нових видань, віртуальних виставок, зустрічей з талановитими митцями краю – все проводити в «онлайн» режимі.

На превеликий жаль карантин змушує всіх нас до самоізоляції, тому подібні онлайн-наради будуть проводитись і найближчим часом.

Щиро дякуємо спікерам обласної книгозбірні за змістовну онлайн-конференцію, корисну інформацію, з якої багато почерпнули для себе і працівники Заставнівської ЦРБ.

Віримо, що нелегкі часи скоро закінчаться, що незабаром всі ми приступимо до звичного режиму роботи і будемо радіти зустрічі зі своїми колегами, читачами, друзями.


Переглядів: 251 | Додав: sashadjua
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]