Головна » 2013 » Листопад » 07
ГОЛОДОМОР 1932-1933 рр.
УКРАЇНСЬКИЙ ХЛІБ НА ЕКСПОРТ, АБО ЯК НАС МОРИЛИ ГОЛОДОМ.

Такої страшної трагедії, яку пережив український народ у 30-х роках ХХ століття, не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства. У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю народу найродючішої і найблагодатнішої землі.

Як сталося, що без стихії, без засухи, без війни в самому центрі цивілізованої Європи, в Україні, яка незадовго перед цим була житницею континету, небачений голод забрав у могилу мільйони людей?! Що це було?!

Ці питання впродовж десятиліть тривожили світову громадскість. Нині ми знаємо, як це сталося… Нині ми знаємо що це було. Це був більшови ... Читати далі »
Переглядів: 1576 | Додав: sashadjua | Дата: 07.11.2013

"Євгенія Ярошинська вірила в людину, в творчі сили народу і всю
свою енергію і хист віддавала справі служіння інтересам трудящих".

А. Коржулова

Євге́нія Іва́нівна Яроши́нська (народилася 18 жовтня 1868, Чуньків, нині Заставнівського району Чернівецької області — померла 21 жовтня 1904, Чернівці) — українська письменниця, перекладач, етнограф, фольклорист, педагог, громадська діячка на Буковині.

Закінчила 6 класів Чернівецької гімназії й учителювала по селам Буковини, одночасно записувала народні пісн ... Читати далі »
Переглядів: 839 | Додав: sashadjua | Дата: 07.11.2013

 Згідно з Указом Президента України № 966 „Про День українського козацтва” від 7 серпня 1999 року щорічно 14 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва. До цього дня Заставнівська ЦРБ підготувала книжкову виставку. Святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка з давніх-давен вважається його покровителькою.  

«Про козаків і козацтво написано багато праць – худ ... Читати далі »
Переглядів: 2099 | Додав: sashadjua | Дата: 07.11.2013